• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Günlük” tehlike
24 Ekim 2016 Pazartesi 11:33

“Günlük” tehlike

Konya turizminin önde gelen temsilcileri Konya’da turizmin güvenliğim ve ahlaki meselelerin katili haline gelen “Günlük kiralık evler” konusunda yetkilileri uyardılar. Sorunun sektörü baltaladığını söyleyen turizmciler bir an önce çözüm bekliyor.

Konya’nın farklı turizm alanlarında büyük bir gelişim içinde olduğunu söyleyen SKAL Konya Şubesi Başkanı Kazım Öztoklu Konya’nın çok yakın bir gelecekte Türkiye’nin Kongre ve Sağlık Turizmin önde gelen şehirlerinden biri haline geleceğini söyledi.

kazim-oztoklu.jpg

Konya’nın önde gelen turizm işletmecilerinin oluşturduğu SKAL’ın Konya turizmine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını yürüttüğünü söyleyen SKAL Turizm Derneği Konya Şube Başkanı ve Konya’da yatırımı devam Bayır Otel’in Genel Müdürü Kazım Öztoklu,“SKAL olarak öncelikli amacımız sektörde birlik ve beraberliği sağlamak ve diğer sektörlere örnek olmaktır. Derneğimiz uluslararası bir dernektir. Türkiye genelinde 20 civarında şubesi var. Konya Şubesi de bu şubelerden bir tanesidir.  Hepimiz mesai saatleri içinde birbirimizin en büyük rakipleriyiz ancak özel hayatımızda birbirimizin en büyük dostuyuz. Eğer Hz. Pir’in şehrinde yaşıyorsak eğer bu şekilde davranmak zorundayız. Konya’da 18 üyemiz var. Üyelerimiz gerçekten Konya’da ciddi manada istihdam sağlayan firmalar arasında yer alıyor. Çalışmalarımızı Konya Valiliği, Belediyelerimiz, İl Turizm Müdürlüğümüz, Odalarımız, derneklerimiz ve STK’larımız ile birlik ve beraberlik içinde yürütüyoruz.” dedi.

“AMACIMIZ KONYA TURİZMİNİ DAHA DA İLERİYE TAŞIMAK”

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Konya Tanıtma ve Eğitim Vakfı (KOTEV)’de değişik alanlardan temsilcilerin olduğunu bu kuruluşa SKAL olarak da bir temsilci gönderdiklerini ifade eden Öztoklu,  “KOTEV bünyesinde Konya Büyükşehir Belediyesi, Turizm İl Müdürlüğü, TÜRSAB, KSO, KTO, KTB, temsilcileri ile birlikte SKAL olarak bizim de bir temsilcimiz bulunuyor.  SKAL olarak KOTEV’e 260 bin liralık bir proje sunduk. KOTEV’deki temsilcimiz Hich Hotel Genel Müdürü Serkan Vanlı kardeşimiz gönülden ilgilendi.  Şu anda İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havaalanlarında iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere 5 ayrı noktada Konya’nın tanıtımını yapıyoruz. Biz bunu KOTEV’e proje olarak sunduk ve kabul edildi. Bir yıl boyunca bu görseller yerlerinde kalacak. Şu anda ikinci görselimiz gösteriliyor.  Bunun dışında SKAL olarak geçtiğimiz günlerde imzalanan bir proje AB’den 110 bin Euro’luk bir destek aldık. Bu projenin sosyal bir sorumluluğu da bulunuyor. 110 bin Euro’nun karşılığı olarak madde bağımlı 25 genci Türk Turizmine kazandırılması hedefleniyor. Biz SKAL olarak elimizden geldiğince şehrimize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Biz yıkıcı değil yapıcı bir derneğiz.  15 Temmuz öncesinde ve sonrasında Turizmde bir yavaşlama var ancak biz sektör temsilcileri olarak bu durgunluğu nasıl gideririzin peşindeyiz.” ifadelerini kullandı. 

gunluk-kiralik-evler.jpg

“KONYA HER ANLAMDA BİR TURİZM KENTİ OLUYOR”

Konya’nın kongre ve spor turizmin yana sağlık turizminin de eklenmesiyle tam anlamıyla bir turizm kenti haline geleceğini de sözlerine ekleyen Öztoklu, “Konya artık bir spor başkenti. A milli takımımızın maçları ve Atiker Konyaspor’un maçları ile Konya’da futbol uluslararası arenaya taşındı. Bunun dışında Konta bir kongre merkezi haline geliyor. Selçuklu Belediyemiz tarafından yapımına devam edilen Kongre Merkezinin de tamamlanmasıyla Konya kongre turizmi için büyük bir potansiyele sahip olmuş olacak. Bundan sonraki hedefimiz de Konya’da sağlık turizmini geliştirmek olacak. Sonuç olarak Spor ve Kongre’nin yanına sağlığı da dâhil ettiğimizde Konya turizmi çok dinamik ve çok iyi bir noktaya gelecektir.” diye konuştu.

mustafa-buyukerkek.jpg

“GÜNLÜK EV KİRALANMASININ ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Turizm sektörün önündeki en büyük sorunlardan bir tanesi de günlük ev kiralanması olduğuna değinen Hotel Rumi İşletmecisi Mustafa Büyükerkek “Bölgemizin imajı ve güvenliğimiz açısından günlük daire kiralanmasının önüne geçilmesi gerekiyor.  Bu günlük ev kiralanmasının büyük çoğunluğu kayıt dışı gerçekleşiyor. Bu yerler hiçbir mevzuata tabi olmayan, vergi ödemeyen ve güvenliği olamayan yelerdir. Türkiye’nin içinde bulunduğu konjektürde güvenlik konusu çok önemli bir hale geldi. Canlı bomba ve teröristler kimlik bilgisi bildiriminde bulunmadan günlük kiraladıkları evlerde kalıp eylemlerini gerçekleştiriyorlar. Daha önce bizler günlük kiralık dairelere fuhuş yüzünden karşıydık şimdi de güvenliğimiz için karşıyız. Bunun dışında piyasada haksız bir rekabet oluşturuyorlar. Burada bir mevzuat boşluğu var ve bunu kullanıyorlar.” dedi.

mevlana-004.jpg

“TURİZMİN ÖNÜNDEKİ BÜROKRATİK ENGELLER KALDIRILMALI”

Turizmin daha da gelişebilmesi için özel sektör temsilcilerine daha çok destek verilmesi gerektiğinin de altını çizen Büyükerkek,“Turizmde özel sektöre daha çok destek verilmesi gerekiyor. Bazı şeyler mevzuata boğulduğu için bazı işler ağır aksak ilerliyor.  Turizm sektörü olarak bizim de eksiklerimiz ve aksayan noktalar var. Turizm temsilcileri olarak 3 ayda bir masada toplanarak sıkıntıların görüşüldüğü bir kent konseyine ihtiyacımız var.  Konya olarak pazarlama noktasında eksiklerimiz var. Konya’yı yeterince tanıtamıyoruz. İnternet çağında bulunduğumuz bu zamanlarda dijital pazarlama ve sosyal medyaya daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Konya için yeni bir slogan yeni bir logo oluşturmamız gerekiyor. Berlin’in ayısı bir simge oldu. New York’un kendine özgü bir logosu ve sloganı var. Bizim de Konya olarak bu şekilde bir şey bulmamız gerekiyor.  Konya denince akla hemen Mevlana ve Mevlana müzesi akla geliyor. Konya’nın sadece Mevlana ile değil Çatalhöyük, Beyşehir, Sille, 80 Binde Devri Alem Parkı, Kelebekler Vadisi, Bilim Merkezi ile desteklenerek bir paket programın hazırlanması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA