• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Günlük 2.5 liraya tatil imkanı
09 Temmuz 2014 Çarşamba 14:02

Günlük 2.5 liraya tatil imkanı

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bin yatak kapasitesi bulunan Hazar Gölü’nde tatil sezonu için tüm hazırlıklar yapıldı.
Ramazan ayı nedeniyle sakin geçen bölgede, gruplar halinde gelenler 70 kuruşa, yalnız gelenler ise 2,5 liradan başlayan fiyatlarla günü birlik tatil yapabiliyor.
Türkiye’nin en derin gölü olan ve Doğu’nun gizli denizi olarak bilinen Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bulanan Hazar Gölü’nün uzunluğu 22 kilometre, genişliği ise yaklaşık 6 kilometre. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Hazar Gölü’nün çevresinde bulunan tatil köyleri ve apart otellerde gecede 700 kişi konaklama imkanına sahip olurken, kamp alanlarına kurulan çadır kentlerde ise 300’den fazla kişi kalabiliyor. Doğu’nun saklı denizi olarak bilinen Hazar Gölü’nün sahilinde işletmeciler, şezlongları koyup, şemsiyeleri açmasının ardından tatilcileri beklemeye başladı. Ramazan ayı nedeniyle sezonun geç açıldığı Hazar Gölü’nde bayram ve sonrasında büyük oranda doluluk bekleniyor.
2 ADA VE 1 YERALTI ŞEHRİ VAR
Antalya, Mersin, İzmir, Kuşadası ve Bodrum gibi tatil yerlerinde olan imkanların yüzde 70’ine sahip olan Hazar Gölü’nde, su sporları, tekne gezisi dahil bir çok etkinlik yapılabiliyor. Doğal SİT alanı olarak kabul edilen gölde bulunan Tavşanlı ve Martı adasının yanı sıra tatilciler, su altında kalan yer altı şehrinden manastır kalıntılarını görme imkanı buluyor.
 
Hazar Gölü’nün çevresinde bulunan tatil mekanlarından Galaksi Tatil Köyü’nün Müdürü Hacı Bahçeci, tatilciler için bilgiler verdi. İşletme Müdürü Bahçeci, "Burası Elazığ-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Hazar Gölü. Bizim burada 22 apart evimiz var 108 yataklı, 110 yataklı da çadır kentimiz bu yıl kuruldu. Tesisimiz içerisinde restoran, kafeterya, çay bahçesi, plaj, market, çarpışan otolar, spor tesisleri, futbol, basketbol sahası var. Burada 3 farklı plajımız var. Bir tanesi halk plajı, diğeri aile ve otel müşterisi plajı mevcut. Su üzerinde hız motoru, kanolar ve jetimiz var. Toplamda bu bölgenin yatak kapasitesi binin civarındadır" dedi.
 
"TEK KİŞİ 2,5 LİRAYA TATİL YAPABİLİR"
Günü birlik tatil yapmak isteyenlerle ilgili bilgi veren işletme müdürü Bahçeci, "Bireysel gelmek isteyenler 2,5 liraya tatil yapacak. 20 kişilik bir minibüsle grup veya kalabalık aile geldiğini düşünürsek, minibüsten 15 lira alıyoruz o da kişi başı 70 kuruşa geliyor. Yani 70 kuruşa tatil yapacak ve tesisin bütün imkanlarından faydalanacak. Tabi ki bunların içerisinde yeme-içme dahil değil, çünkü onlar ekstra ücretlere tabidir. Bir insanın her şey dahil buraya giriş çıkış yeme içmesini de düşünürsek 20 lirayı geçmeyeceğini söyleyebiliriz" şeklinde ifade etti.
 
İRAN VE IRAK’TAN TATİLE GELENLER VAR
Yurt içinden Doğu ve Güneydoğu’dan talebin yoğun olduğunu anlatan Bahçeci, "Batman, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa’dan çok yoğun talep alıyoruz. Yurt dışından daha önce Suriye’den gelen vardı, ancak iç savaş olunca gelemez oldular. Ancak İran ve Irak’tan yoğun talep var. Bunların yanı sıra firmalar aracılığı ile Avrupa ülkelerinden de gelenler oluyor" diye konuştu.
 
Su üzerinde Martı ve Tavşanlı adaları ile su altında kalan yer altı şehrinin olduğunu kaydeden Bahçeci, teknelerle turlar düzenledikleri Hazar’ın aslında doğunun saklı bir cenneti veya denizi diyebileceklerini sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA