• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Günlük 1.500 kişi muayene olacak
05 Kasım 2012 Pazartesi 15:22

Günlük 1.500 kişi muayene olacak

Konyanın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniği düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniği düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Törene, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Kamu Hastaneleri Birliği Konya Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekericioğlu, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, sağlık çalışanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Semt Polikliniğinin yeni binasının hayırlara vesile olmasını temenni etti. İnşaat alanının toplam 3 bin 568 metrekare olduğunu ifade eden Başkan Hançerli, “Bu yapının 640 metrekarelik oturma alanı var ve poliklinik binası yaklaşık 2 bin metrekarelik alan. 23 Nisan 2012’de buranın temeli atılmıştı. 6 ay içerisinde bitirilen bir bina. Buranın emsal değeri 7,5, imar planını tadilat yaptık 7,5’u 1.20’ye indirdik. Ortalama poliklinik sayısının bin, bin 500 olacağı söyleniyordu. Günlük bin 500 kişi gelecek ve burada muayene olacak. 60 personel çalışacak. Bir taraftan belediye binası, bir taraftan iş merkezleri, bir taraftan da inşallah uzun vade de kaymakamlık binası da yapacağız. İki hafta sonra da 10 okulun temelini atacağız. Semt poliklinik kısa süre içerisinde tamamlandı, bitirildi. Projenin tamamı belediyenin personeline ait. Yüklenici firma kısa sürede tamamlandı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ast olan vatandaşın ayağına hizmeti getirmek. Buranın konsepti planı biraz daha büyük. Buraya semt polikliniği yapıyoruz, bir hizmet geliyor. Genel idareden isteğimiz bu sağlık hizmetlerinin bir büyüğü, Araştırma ve Yüksek İhtisas Hastanesi 400+400, 800 yataklı. Oda geldi mi, Karatay’ımıza bir hizmet daha gelmiş olacak. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, takdir ediyorum. Bu bina inşallah uzun zaman sağlık müdürlüğüne hizmet eder” diye konuştu.
Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise, dünyada yapılan en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek, “6 aydan çok kısa bir süre içerisinde yapılan bu binamız şu anda hizmete hazır vaziyette. Çok kıymetli belediye başkanlarımızla sağlık sektöründe çok ciddi çalışmalara imza attık. 2004’lü yıllarda Konya’da 23 tane sağlık ocağı vardı. Konya nüfusunu 1 milyon olarak düşündüğümüz zaman neredeyse 50 bin nüfusa bir sağlık ocağı düşüyordu. Ciddi manada sıkıntılar yaşıyorduk. Ama sonra da sadece Konya merkezde 80’in üzerinde Aile Sağlık Merkezleri var. Bunları değerli belediye başkanlarımızla, değerli hayırseverlerimizle birlikte adımlar atarak Konya'mıza kazandırdık. Birinci derecede ayağı hizmet sunmak açısından, ikinci derecede ise halka hizmet hakka hizmet düşüncesi içerisinde bu birlikteliği sağladık. Konya’da halkımızın sağlıklı bir hizmet alabilmesi için çabalarımızı bir araya getirdik. 2011 yılında Konya’da 19 milyonun üzerinde muayene yapıldı. Yani her vatandaşımız 9’ün üzerinde sağlık merkezlerine müracaat etti. Bunun en büyük örneği ayağa hizmet sunumu açısından belediyelerle birlikte yaptığımız bu hizmetler” dedi.
Kamu Hastaneleri Birliği Konya Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekericioğlu da, “Numune Hastanesi’ne bağlı olarak çalışacak Karatay Semt Polikliniği oluşmasında emekleri olan herkese başarılar diliyorum. Bir kişinin yapacağı işe biz ekip olarak bakıyoruz. Ekip olarak Konya’da güzel işler yapacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, “Semt Polikliniğinin yapımında emeği geçen başta belediye başkanı Mehmet Hançerli’ye, yöneticilerine, meclis üyelerine tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise, “Karatay ilçemiz 300 bine yaklaşan nüfusuyla 24 Aile Sağlığı Merkezi, 75 aile hekimi ile hizmet vermektedir. Yaklaşık aile hekimi başına 3 bin 600 kişi düşmektedir. Bu kurumda 2011 yılında yaklaşık 1 milyon vatandaşımız aile hekimlerimizden hizmet almıştır. Şu anda da ilk 9 ayda 700 bine yakın vatandaşımız aile hekimlerinden hizmet almıştır. Baktığımız zaman bölgemizde 5 bin 331 çocuğumuz bulunmakta ve aşılama oranımız 99.5’dir. İlçemizde iki özel hastane hizmet vermektedir. Yine Numune Hastanemize bağlı olarak hizmet veren Toplum ve Ruh Merkezinin yanında semt polikliniğimiz burada hizmet verecek. İlçemizdeki sağlık hizmetlerini etkinleştirerek, vatandaşımıza sağlık hizmeti ulaşmasında kolaylıklar sağlayacaktır. İlçemizde Karatay Sağlık Kompleksi 838 yataklı olarak hizmet vermesi planlanmakta ve bu kompleksin çalışmaları devam etmektedir” dedi.
Konuşmaların ardından Karatay Semt Polikliniği protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde hizmete açıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA