• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Güneş Enerjisi Yatırımlarında Solar İnverter Seçimi
20 Eylül 2021 Pazartesi 10:21

Güneş Enerjisi Yatırımlarında Solar İnverter Seçimi

Güneş Enerjisi Yatırımlarında Solar İnverter Seçimi

Güneş enerjisi yatırımlarında toplam yatırım maliyetindeki oranı ilk sıralarda olmamasına rağmen, santralin ömrü boyunca doğabilecek arıza oranlarını minimum seviyede tutmak için santralin kalbi konumundaki en önemli elektronik ekipman solar inverterdir. Dolayısı ile bir güneş enerjisi yatırımının en önemli ve teknik bilgi gerektiren süreçlerinden biri solar inverter seçimidir. Solar inverterler bir güneş enerjisi santralinin kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik enerjisi üretmesi için birçok görevi üstlenirler. Bu görevlerin başında solar paneller tarafından üretilen DC enerjinin AC enerjiye çevrilmesi gelirken, aynı zamanda tüm tesisin izlenmesi ve kontrolü, PV modüllerin her zaman radyasyona ve sıcaklığa bağlı maksimum güçte çalışması, elektrik şebekesinin sürekli olarak izlenmesi ve çeşitli güvenlik kriterlerine uyulması gelir. Peki güneş enerjisi yatırımınız için solar inverter seçmeden önce neleri göz önünde bulundurmalısınız gelin birlikte bakalım.

 

hhhf.jpg

 

Güneş enerjisi yatırımı ve solar inverter seçimi

 

Solar inverter seçimi güneş enerjisi yatırımınızın geleceğini belirleyen en önemli unsurların başında gelir. Doğru inverter seçimi hem geri dönüş süresini azaltacaktır hem de toplam satın alma maliyetlerinizi olumlu yönde etkileyecektir. Birçok solar inverter markası içinden seçim zor olabilir ancak aşağıdaki kriterler bir solar inverter markası ile çalışmadan önce sormanız gereken soruların başında gelmektedir.

1-Markanın geçmişi ve dünyadaki toplam kurulu gücü

2 Toplam sahip olma maliyeti

3-Zorlu koşullara karşı ürünlerin test edildiği laboratuvarlar ve kapasiteleri

4-Sunduğu garanti süresi ve koşulları ile ürünün arkasında duruyor olması

5- Yerel bir servis ağı bulundurup bulundurmadığı

 

Güneş Paneli – Solar İnverter Seçimi

 

 Her proje kendi içinde özeldir ve seçilen ekipmanlarda da proje lokasyonuna özel koşullar göz önünde bulundurulmalıdır.  Proje tasarımı yapılırken DC tarafta panellerin dizilimi ile solar inverter giriş gerilim aralıkları birbirine uygun olmalı ve AC tarafta ise proje gücü ile toplam solar inverter gücünün aynı olması gereklidir. Sade tasarım için bütün bunlar hesaplanarak doğru solar inverter modeli (güç sınıfı) seçilmelidir.

 

ytytyt.jpg

 

 

Doğru güneş enerjisi yatırımı için solar inverter seçimi büyük önem taşıyor.

 

İnverterin Verimliliği

 

İnverter satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli unsur inverterin verimliliğidir. İnverterin verimliliği paneller tarafından üretilen DC gücün AC güce çevrilme oranıdır. Bu oran kaliteli ürün seçimi ile sağlanan gelişmiş özelliklere bağlıdır. Örneğin; inverterin çalışmaya başlama gerilimi ve MPP çalışma aralığı önemli bir göstergedir. SMA inverterler %98’in üzerindeki verimlilik oranı ile yatırımlarınız için harika bir seçenektir.

 

Sıcaklık ve Performans İlişkisi

 

Sıcaklık ve çevre koşulları solar inverterların çalışma performansını doğrudan etkiler. Yüksek sıcaklık, toz, kir gibi çevresel etmenler inverterin verimliliğini düşürerek daha az enerji üretilmesine neden olabilir. SMA inverterleri, güçlerine ve tasarımlarına göre uyarlanmış Opticool (SMA patenli bir soğutma sistemi) soğutma sistemlerine sahiptir.  Özellikle ülkemizde 30 derecenin üstünde sıcaklığa ulaşan yerlerde bir projeniz varsa SMA inverterler büyük avantaj sağlayacaktır.

gök, açık hava, gün içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

Özet

 

Güneş enerjisi yatırımınız için inverterler hayati öneme sahiptir. Projenizde bir inverter seçerken markadan, tasarıma ve kullanılan teknolojiye birçok unsur tesisin geleceğini ve enerji üretim kapasitesini etkiler. SMA olarak, 40 yılı aşkın tecrübemizle ve dünyanın dört bir yanına dağılan binlerce projemizle tüm güneş enerjisi yatırımlarınızda en iyi çözüm için yanınızdayız.

 

Kaynak: https://www.sma-sunny.com/tr/

 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA