• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Güneş enerjisi sektöründe yatırıma başlandı
24 Temmuz 2014 Perşembe 18:13

Güneş enerjisi sektöründe yatırıma başlandı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde istihdamı artırabilmek için çeşitli sektörlerden iş adamları ile görüşmeler yaparak onları yatırım yapmaya davet eden Kaymakam Tuncay Sonel’in girişimleri...
Konya’nın Seydişehir ilçesinde istihdamı artırabilmek için çeşitli sektörlerden iş adamları ile görüşmeler yaparak onları yatırım yapmaya davet eden Kaymakam Tuncay Sonel’in girişimleri Yeşildere Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ. tarafından komple yeni güneş enerjisi santrali yatırımına başlanmasıyla sonuç vermeye başladı. 
Arazide şirket sahibi işadamı Sami Topbaş ile incelemelerde bulunan Kaymakam Tuncay Sonel, “Güneş enerjisi kullanarak elektrik üretimi, bugünlerde sıkça konuşulan yenilenebilir enerji kaynağı uygulamalarının oldukça popüler olan bir çeşididir. Çevre kirliliğine yol açmaması da ayrıca önem kazanmaktadır. Projeden üretilecek elektrik trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın dağıtım ağlarına saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacaktır. Tesis altı ayda tamamlanacak olup, 33 milyon TL’lik yatırım yapılacaktır. Bir ayda 14 milyon 850 bin kwe elektrik üretme kapasitesine sahip olup, aynı arazi üzerinde tek parça halinde yapılacak olması önem arz edecek, bu konuda başka yerlerde yapacak yatırımcılara da örnek olacaktır. Ayrıca firma sahiplerinin Seydişehir’de ihtiyaç sahibi 30 ailenin elektrik giderlerini karşılayacak olması, yine en az 80 civarında insanımızın istihdamının sağlanması, yöre ve ülke ekonomisine katkı sağlaması bakımından önemli bir yatırım olup, bu süreçte emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu yatırımın Seydişehir’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
İlçeye bağlı Taraşçı Mahallesindeki termal su potansiyelinden faydalanmak için İstanbul’dan işadamı Osman Nuri Bakırcı ile görüşerek termal tesis yatırımı konusunda kendisini ilçeye davet ettiği belirten Kaymakam Sonel, “Yapılan girişimler neticesinde yatırım yapılması düşünülen yerle ilgili Konya ve Bakanlıklar nezdinde 365 bin metrekare arazinin mera vasfının kaldırılması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Bugün itibariyle Konya’daki ve Ankara’daki kurumlar nezdinde prosedürün tamamlanmıştır. Şu an Seydişehir Belediyemiz ve Konya Büyükşehir Belediyemizce dosyanın tamamlanması ile ilgili işlemler devam ediyor. Sonrasında Malmüdürlüğümüzce Maliye Bakanlığına izin konusunda yazılacağı ve mevcut yerin ihalesi yapılacaktır. Bu işlerde doğal olarak zaman almaktadır. Hukuki prosedürler biter bitmez dosyamız tamamlandığında iş adamımız termal tesislerin inşaatına başlayacaktır. Bu da yöre ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca Seydişehirli olup, Antalya’da turizm sektöründe olan Nuran Kıynaş hanımefendi ile görüşülmüş ikinci bir termal tesis için 85 bin metrekarelik arazinin mera vasfının kaldırılması ile ilgili işlemler başlatılmıştır. Konya’da ki kurumlardan gerekli izinler alındıktan sonra yine prosedürün tamamlanması için süreç devam etmektedir” diye konuştu.
Kaymakam Sonel, buna benzer yatırımların Seydişehir yöresine ekonomik manada hareketlilik kazandıracağını sözlerine ekledi.
 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA