• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Güneş enerjisi Konya için istihdam fırsatı
19 Şubat 2011 Cumartesi 17:44

'Güneş enerjisi Konya için istihdam fırsatı'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kulu İlçe Danışma Meclisi toplantısı yapıldı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kulu İlçe Danışma Meclisi toplantısı yapıldı.
 
Kulu Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen 25. Kulu İlçe Danışma Meclisi toplantısına, AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Özkan Öksüz, Mustafa Kabakçı ve Ali Öztürk, il başkan yardımcısı Mustafa Erkuş, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.
 
AK Parti Kulu İlçe Başkanı Ali Küçük, toplantının açılış konuşmasında siyasi çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçede her 4 seçmenden 3'ünün partilerine oy verdiğini ve yüksek bir oy oranına sahip olduklarını ifade eden Küçük, partilerine gösterilen ilginin yapılan hizmetlerle artmaya devam ettiğini kaydetti.
 
AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü ise, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) 14 milletvekili gönderecek Konya'dan en az 12 AK Partili milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bu hedeflerine ulaşmaları için partililere büyük görev düştüğünü kaydeden Güçlü, iktidarları döneminde ülkeye ve Konya'ya yapılan hizmetlerin Türkiye'nin kalkınmasında önemli rol oynadığını dile getirdi.

“KONYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE ETKİN AKTÖR OLABİLİR”
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da, yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisinin Konya için fırsatları bünyesinde barındırdığını, yapılacak yatırımlarla 15 bin kişinin istihdam edilebileceini söyledi. Elektrik üretimi için Türkiye genelinde belirlenen alanların yüzde 80'lik kısmının Konya il sınırları içinde olduğunu vurgulayan Kabakçı, “Bu durum, enerji üretimi yapmak isteyen yatırımcıların yatırım yeri olarak Konya'yı seçmelerinin en büyük göstergesidir. Elektrik üretimi için yapılacak yatırım aynı zamanda başta güneş enerjisi panelleri olmak üzere enerji teknolojileri sektörünün de Konya'da gelişmesi demektir. Bu bağlamda Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmaların sonuçları çok kısa zamanda gözükecektir. Toplamda 10 milyar euro'nun üzerinde bir yatarım alması öngörülen şehrimizde ilk etapta 10 bin daha sonra yatırımların artmasıyla yaklaşık 15 bin kişinin istihdam edileceğini düşünüyoruz. Bu aynı zamanda tarım, turizm ve sanayi kenti olan Konya'nın enerji gibi bir stratejik sektörde de ülkemizin etkin aktörlerinden biri olması demektir” dedi.
 
AK Parti Konya Milletvekili Ali Öztürk'ün selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen bir diğer milletvekili Özkan Öksüz, Kulu ilçesine yapılacak devlet yatırımlarını anlattı.
 
Öksüz, ilçede Öğretmen ve Sağlık Lisesi'nin açılacağını, devlet hastanesi ek bina inşaatının başlayacağını kaydederek, bölgeden 8 belde belediye başkanının partilerine katılmasıyla güçlenmeye devam ettiklerini söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA