• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gün ışığı
09 Ağustos 2011 Salı 05:04

Gün ışığı

Yeni güne merhaba derken...
Günün Ayeti

-Allah yaratışa başlar, sonra onu varlık alanından çekip tekrar yaratır. En sonunda O'na döndürülürsünüz.Rum 11

Günün Hadisi

-Allah, bir mesleği olup mesleğinde maharetli ve uzman olan kulunu sever.Taberani

Günün Duası

-İftarda Yapılacak Duâ
"Allâhumme leke sumtu ve bike âmentu ve aleyke tevekkeltu ve alâ rızkıke eftartu veli savmi ğadin neveytu fağfir limâ kaddemtu vemâ ahhertu."
Anlamı:
"Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, Senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla."

Günün Sözü

-Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi.İmam-ı Azam

Tarihte Bugün

-Arap alfabesi yerine Latin esasına dayanan Türk alfabesi kabul edildi.1928
-İkinci Amerikan atom bombasının Japonya'nın Nagazaki kentine atılmasıyla imparator Hirohito müttefiklere teslim olmak zorunda kaldı. Nagasaki'de en az 40 bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor.1945
-Ankara Devlet Güvenlik Mahkemeleri Başsavcılığı "Sivas olaylarının tahrikçisi" olduğu gerekçesiyle Aziz Nesin'in idamla yargılanması gerektiğini öne sürdü.1994
-Eski YÖK (Yüksek Öğrenim Kurulu) başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından dünya sağlığına son elli yılda en çok katkı yapan kişi seçildi.1997

Ramazan Tavsiyesi

-Vakıf ve dernekler aracılığıyla yardım dağıtalım..
Yardıma muhtaçları ziyaret edelim..

Şifalı Bitkiler

-Elma
Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. İki elma yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür. Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır.

Her Gün Bir Sure Tanıyalım

-Bakara Suresi
Kur’an’ın, ayrıntılı bir özeti durumunda olan ve 286 ayetten oluşan bir sure.
Medine döneminde hicretten hemen sonra nazil olmaya başlamış ve takriben on yıla yayılan vahiy parçaları halinde devam etmiştir. Kur’an-ı Kerim’in en uzun suresi olup, 286 ayettir. Hacim itibariyle Kur’an’ın 1/12’sini teşkil eder. Kur’an’ın, ayrıntılı bir özeti durumundadır.
Girişte,Kur’an’ın şanını, görevini bildirir ve ondaki hidayetin temiz kalb taşıyanlar nezdinde aşikar olup kalbi hasta ve bozuk olanların ondan yüz çevireceklerini bildirir.Bütün insanları İslam'a dâvet eder.Özellikle Ehl-i Kitabın yanlışlarını düzeltip Kur’anı tasdik etmeye çağırır.Bu dinin ahkamını ayrıntılı olarak bildirir.Bu hükümlerin yerine getirilmesini sağlayacak müeyyidelere ve teşvik edici hususlara yer verir.
   Netice olarak,mezkur maksadları içeren daveti kabul edenleri tanıtır; onların dünya ve ahiretteki akıbetlerini açıklar.
     Bakara ismi 67-71 ayetlerinde yer alan bakara kıssasından alınmıştır. Bir ineği kesmek gibi cüz’i bir vak’anın ayrıntılı olarak anlatılması, hatta bu uzun sureye adının verilmesi tuhaf gelebilir. Fakat Kur’an temel bir kanun ve prensibin tezahürünü ifade eden cüz’i olayları bazan ayrıntılı olarak anlatarak o genel prensibi zihinlere yerleştirmek ister. Kur’an-ı Kerim, Musa ’ ın risaletiyle, İsrailoğulları'nın seciyelerine girmiş olan sığıra tapınma fikrini kesip öldürdüğünü, bu olay ile anlatmaktadır.


 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA