• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gün ışığı
08 Ağustos 2011 Pazartesi 05:11

Gün ışığı

Yeni güne merhaba derken...
Günün Ayeti

-O kimseler,tevbe edenler, ibadet edenler, hamd edenler, oruç tutanlar, rükû edenler, secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah'ın sınırlarını koruyanlardır.O müminleri müjdele! Tevbe 112

Günün Hadisi

-Birbirinize karşı mütevazi olmanızı, Allah bana vahiyle emretti. Öyle ki, hiç kimse, kimseye karşı övünmesin ve hiç kimse, kimseye zulmetmesin.Müslim

Günün Duası

-Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmayan ibadetten ve kabul edilmeyen duadan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan sana sığınırım.

Günün Sözü


-Kalp neyle doluysa, dudaklardan o dökülür.Goethe

Tarihte Bugün

-Japonya Pekin'i işgal etti.1937
-Avrupa Konseyi ilk toplantısını Strasbourg'da yaptı.Türkiye ve Yunanistan Avrupa Konseyi'ne kabul edildi.1949
-Kıbrıslı Rumlar 3 Türk köyünü işgal etti. Türk jetleri Kıbrıs Rum mevzilerini bombaladı. 2 Rum hücumbotu batırıldı. Bir Türk jet uçağı düştü, pilot Cengiz Topel öldü.1964
-Türkiye'nin ilk turizm havaalanı olan Dalaman Havaalanı açıldı.1981

Ramazan Tavsiyesi

-Dini sohbet ve programlara katılalım..
Ev ve işyerimize yardıma muhtaç kimseler için sadaka kutuları koyalım..

Şifalı Bitkiler

-Domates
 Kanserden koruyucu ve yaşlanmayı zihinsel ve bedensel olarak yavaşlatıcı bir sebze. C ve E vitaminleri içerir. Domates zengin bir potasyum kaynağıdır ve çok az miktarda tuz bulunur. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller.
Kalp hastalıklarına karşı etkili. 'Beta karotin'e yakın olan likopen içeriyor. Likopen vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyan maddeler arasında yer alıyor.Araştırmalar domatesin prostat kanseri riskini azalttığını gösterdi.

Her Gün Bir Sure Tanıyalım

1)Fatiha Suresi

Kur’an-ı Kerim’in ilk suresi olan Fatiha, Kur’an’ın özünü ve İslam’ın temel esaslarını içermektedir. Allah’ı sıfatlarıyla tanıtmakta, O’na nasıl iman ve ibadet edileceğini öğretmekte, dünya ve Ahiret mutluluğuna giden yolu göstermektedir. Şimdi bu sûredeki ayetleri teker teker ele alalım.
“Hamd, alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur, O rahmandır, rahimdir” buyruğu ile, Yüce Allah’ın çok merhametli olduğunu, yaratıkları terbiye ettiğini, besleyip büyüttüğünü anlıyor ve O’nun birliğine inanıyoruz.
“O, hesap ve ceza gününün sahibidir” diyerek gayb alemine, öldükten sonra dirilmeye, cennet ve cehennemin hak olduğuna, dünyada yapılan her işin ahirette mutlaka karşılığını görüleceğini olan kesin inancımızı dile getiriyoruz.
“Ey Allah’ım! Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz” niyazıyla kulluk göstergesi olan dua ve ibadetin, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu itiraf ediyoruz.
“Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet” duasıyla peygamberlerin peygamberliğini, onların Allah’ın insanlık için seçip gönderdiği müstesna insanlar olduklarını ikrar ediyor ve onların yolundan giderek hidayet üzere yaşayacağımıza söz veriyoruz.
“Gazaba uğrayanların ve sapıkların yoluna değil” derken, tevhide inanmayanlardan ayrıldığımızı ve her türlü batıl inançtan uzak durarak, Allah’ın yardımını gönülden istediğimizi dile getiriyoruz.
Böylece namazın her rekatında Fatiha Sûresini okuyarak Kur’an’a tabi olacağımıza dair Yüce Allah’a söz vermekteyiz.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA