• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gün ışığı
27 Ocak 2011 Perşembe 07:25

Gün ışığı

Yeni güne merhaba derken...
Günün Ayeti

-Siz, kulaklarınızın, gözlerinizin, derilerinizin,aleyhinizde şahitlik edecekleri bir günün  geleceğine inanmıyor ve ondan sakınmıyordunuz;ayrıca siz, yaptıklarınızın çoğunu, Allah’ın bilmediğini sanıyordunuz.
Fussilet 22

Günün Hadisi

-Ebu Hureyre’nin (r.a.) naklettiğine göre:
Allah Resulü’ne (a.s.) hangi amel daha faziletlidir? diye soruldu. Allah Resulü: “Allah’a imandır” buyurdu. Sonra nedir? denildi: “Allah yolunda cihat etmektir” buyurdu. Bundan sonra nedir? denildiğinde: “Kabul olunan hacdır” buyurdu.
Müslim

Günün Duası


-Ey Rabbimiz, günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlığı bağışla; ayaklarımızı [yolunda] sabit kıl; kâfirlere karşı bizi muzaffer eyle!
Al-i İmran 147

Günün Sözü


-Düşmanı bağışlamak, dostunuzu bağışlamaktan daha kolaydır.
William Blake

Unutulmuş Sünnetler

-Müsafeha etmek (iki müminin karşılaştıkları zaman toka yaparak salavat okumaları)

Rasulullahı ne kadar tanıyoruz?

-Vedâ Haccı ve Hz.Ali’nin Velâyeti
Hicret’in 10. yılında Hz.Muhammed bütün ashâbı ile haccetmek üzere Medine’den hareket ettiler.Hz.Muhammed bütün civardaki boylara haber vermiş, hepsi de haccetmek üzere gelmişlerdi. Hz.Resûl-ü Ekrem’in Medine’den hareketleri Zilkade ayının sonlarıydı. Hz.Ali Yemen’de idi. Hz.Peygamber, Hz.Ali’ye gelip kendilerine kavuşmasını yazmışlardı. Hz.Ali bu haberi alınca yanındaki askerlerle yola çıkarak Mekke’ye gelmiş ve Hz.Peygamber ile buluşmuşlardır.

Günün tavsiyesi


-Hafıza ve Zekâmızı geliştirmenin Yolları
a – Her gün bir şeyler ezberlemeliyiz.
b – Ezberimizdekileri tekrarlamalıyız.
c – Geçmiştekileri hatırlamalıyız ve hayatımızdan pasajlar anlatmalıyız.d – Hafızamızı dilenci torbasına ve bit pazarına döndürmemeliyiz. Yani hafızamızı, yarar sağlamayan gereksiz şeylerle doldurma-malıyız.
e – Beyine enerji veren ve fosfor içeren besinler almalıyız. Bunları biraz açıklayalım:
*Düşünme ve araştırma zekâyı bilediği gibi, ezberleme ve hafızayı biler ve sağlamlaştırır.
Önce şunu söyleyelim ki, insanın yaşı kaç olursa olsun, bakımlı olur ve tavsiyelerimize uyulursa, ömrünün sonuna kadar hafıza ve zekâsı normal çalışır, yeter ki, hafıza ve zekâsı koruyabilsin ve geliştirebilsin.
Hafıza ve zekâ -diğer bütün organlar gibi- çalıştığı sürece güçlü ve dinçtir. Çalışmazsa hantallaşır, uyuşur, zayıflar ve geriler. Bu sebeple diyoruz ki:
Hareket; hayat ve enerji kaynağıdır, hareketsizlik ölüm demektir. Sen de omurunun sonuna kadar hafızanın sağlam kalmasını istiyorsan, az da olsa her gün bir şeyler ezberle. Fakat ezberleme gelişi güzel değil, bilinçli ve plânlı olsun.
“Ezber genç işidir. Yaşlanınca ezberlemem zorlaşır” sözünün hiçbir sağlam dayanağı yoktur. Bunu söyleyenler, ya denemesini yapmadan konuşuyorlar, yahut ezberlemesini bilmiyorlar, yahut da -papağan gibi- düşünmeden başkalarının sözünü tekrarlıyorlar.
Size söyleyeceğim metodu uygularsanız, her yaşta istediğinizi ezberlersiniz.

Bir nükte

-Hakim saçı sakalı uzamış Necip FazıL'a maymuna dönmüşsün Necip demiş. Üstad yüzünü Duvara çevirip şimdi de duvara döndüm demiş .
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA