• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gün ışığı
21 Ocak 2011 Cuma 06:33

Gün ışığı

Yeni güne merhaba derken...
Günün Ayeti

-Mal toplayan ve onu durmadan sayan, insanları arkadan çekiştiren, kaş göz işaretiyle alay eden her kişinin vay hâline!
Hümeze 1,2

Günün Hadisi

-Ebu Said el-Hudri (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "İki haslet vardır ki bir mü'minde asla beraber bulunmazlar: Cimrilik ve kötü ahlak."
Tirmizi

Günün Duası

-Ey Rabbimiz! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı mağfiret et. Senden işimizde rüşde hidayet etmeni istiyor, nefislerimizin kötülüklerinden sana sığınıyoruz.

Günün Sözü

-Kurnaz insan okumayı küçümser,basit insan hayran olur,akıllı insan yararlanır.Francis Bacon

 
Unutulmuş Sünnetler

-Allah Rasulü yeni bir elbise giydiğinde onu Cuma günü giyerdi.
Ramuz el Ehadis

Rasulullahı ne kadar tanıyoruz?

-Hicret’in 6. yılında Hz.Peygamber; bütün insanlığı aydınlatmak, bütün dünyadakileri hidâyete eriştirmek için ve İslâm dînini âleme yaymak üzere, çevredeki hükümdarlara (Bizans, İran, Habeşistan) mektuplar göndererek onları îmana davet etti.
Hz.Muhammed, Habeş hükümdarı Necâşi’ye de mektup yazmış ve gelen cevapta; “Şehâdet ederim ki sen Allah’ın Resûl’üsün; sana ve amcanın oğluna bey’at ettim; ne dediysen gerçektir.Oğlumu sana gönderiyorum. Esenlik, Allah’ın rahmeti ve bereketleri sana olsun” demiş ve Müslüman olmuştur.
Hicret’in 7. yılında Müslümanlar için tehlike oluşturan ve içlerinde Hayber kalesinin de bulunduğu, Yahudilerin elindeki yedi kale fethedilmiştir. Ardından Fedek alınmıştır. Böylece Medine Müslüman devleti fetihlerle genişlemeye başladı.

Günün tavsiyesi

-Modern Bilgisayarla Beyin Arasında Bir Mukayese   
Yanında bilgisayarların çok basit kaldığı insan beyni, milyarlarca bağlantıyla birbirine bağlanan 74 milyar hücreden yapılmıştır.
Dünyanın en karmaşık haberleşme şebekelerinden çok daha kompleks olan dolaşım, boşaltım, sindirim ve his organları gibi sistemlerin umumi karargahı olan beyin, milyonlarca bilgiyi birkaç saniye içerisinde alır değerlendirir ve cevap verir. İlimlerin gelişerek beynin sırlarının anlaşılmaya başlamasıyla, insanoğlu da beyin hücrelerinin çalışmasını model alıp bilgisayarları geliştirdi. Geliştirilen bilgisayarların, beynin yapısı karşısındaki durumunu, beyin cerrahisi uzmanı Dr. Warren Mac. Cullak şöyle ifade ediyor: “Dünyanın en büyük binası ‘Empire State Building’ in tamamına bir elektronik beyin yerleştirilse ve bu makineye beynimizdeki sinir hücrelerinin sayısına eşit sayıda da tüp konulsa, güç olarak da bu makineye Niyagara şelalesinin gücü kadar bir güç sağlanabilse gene insan beyni ile yarışamaz.”
Küçük yapıda büyük sanat harikalarını yerleştiren bir kudretin karşısında bulunduğumuzu mülahaza etmek, hayranlıklarla coşup taşarken O’nun icraatından bazı sırları çözüp kavramak ve yeni sentezlere gitmek için gayret sarfetmeliyiz. Bu iki buutlu gelişme bizi tek kanatlı kalmaktan kurtarıp gerçek kemalatın şahikalarına çıkaracaktır.

Bir nükte

-Dünyanın yüzü
Hastalıktan ötürü gözleri kapanmış olan bir adam, halk şairi Seyraniye:
-Bende dünyayı görecek göz mü kaldı? diye şikayette bulununca, söz eri Seyrani:
-Hiç üzülme dostum demiş. Zaten dünyaya da bakılacak surat kalmadı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA