• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gün ışığı
04 Ocak 2011 Salı 06:39

Gün ışığı

Yeni güne merhaba derken...
Günün Ayeti
 
-O, çok bağışlayandır, çok sevendir.Buruc 14

Günün Hadisi
 
Rasulullah bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmuştur:
-Ümmetimin bozulmaya yüz tuttuğu zamanlarda,benim bir sünnetimi yerine getirene yüz şehit sevabı verilir.Beyhaki

Günün Duası


Hz.Ademin Duası

-Hz. Adem ve Havva dünyaya gönderilince hatalarından dolayı çok gözyaşı dökerek “ Ey Rabbimiz, biz nefsimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve merhamet etmezsen şüphesiz hüsrana düşenlerden oluruz. (A’raf 7/23)diye dua etmişlerdir.

Günün Sözü

-Halk için en büyük felaket, düşünce ve bilim adamlarının düşük ahlaklı kimseler oluşudur.
Hz.Ali

Unutulmuş Sünnetler

-Yapılması arzu edilen bir iş hamd ile başlanmadığında, sonu kesiktir,bereketsizdir.
Nesai

Rasulullahı ne kadar tanıyoruz?

-Kur'ân-ı Kerîm'de Hz. Peygamber hakkında "ve sen elbette yüce bir ahlâk üzeresin" (el-Kalem 68/4) buyurulmakta ve bu yüce ahlâka eriştirilen sevgili Peygamberimiz yine Kur'ân-ı Kerîm'de bize "en güzel örnek" (el-Ahzâb 33/21) olarak tanıtılmaktadır.
Hiç kuşkusuz Hz. Peygamber her hususta olduğu gibi ibadet hayatı hususunda da inananlar için en güzel örnektir.
Hz. Muhammed 571 yılında Mekke şehrinde dünyayageldi. Babasının adı Abdullah, annesinin adı Aminedir. Hz. Muhammedküçük yaşta önce babasını daha sonra da annesini kaybetti. Önce dedesiAbdulmuttalip, o da ölünce amcası Ebu Talip'in yanında kaldı. Amcası ile beraber ticaretle uğraştı. Küçük yaşından itibaren çevresindedoğruluğu, güvenirliliği ile ün kazandı. Kendisi çevresindeki insanlargibi putlara hiç ilgi duymuyor, sık sık HİRA dağına çıkıp yalnızkalıyordu...

Günün tavsiyesi

Düzenli uyuyalım

Uykusuzluk hafızayı yavaşlatıyor Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Seung-Schik Yoo’nun araştırmasına göre uykusuz kalmak beynin öğrenme yetilerine ciddi şekilde zarar veriyor.Araştırmaya göre, yeni bilgi öğrenmeden önce yeterince uykusunu almayan kişiler, bir önceki gece daha iyi dinlenmiş kişilere kıyasla yüzde 10 daha az hatırlıyor. Uzmanlar, çalışma saatlerinin yoğunlaşması sebebiye insanların artık uykuya daha az vakit ayırabildiği gerçeğini göz önünde bulundurduklarında, bu kanıtın ‘üzücü’ olduğunu söylüyor.
Yoo ‘araştırmanın kanıtladığı üzere hafızayı güçlendirmek için iyi dinlenmek şart’ dedi. Fareler üzerinde yapılan deneyler de uykusuzluğun beyinde strese sebep olan hormonların yükselmesine neden olduğunu gösterdi. Bu hormonların yükselmesi de dolaylı olarak hippocampus aktivitelerini azaltıyor.
Harvard’lı araştırmacılar bu modelin insanlarda da benzer şekilde işlediğini düşünüyor.Daha önce uyku ve öğrenmeyle ilgili çalışmalar yapılmış olsa da, uykusuzluğun beyin aktiviteleriyle ilgili doğrudan ilişkisini değerlendiren araştırmayı ilk defa kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi. Yoo ’ insanlar için kaç saatlik bir uykunun yeterli olduğunu henüz bilmenin imkanı yok’ dedi.

Bir nükte

-Size hizmet edenleri hep hatırlayın..

Bir pastanin uc otuz paraya satildigi gunlerde 10 yasinda bir cocuk pastaneye girdi. Garson kiz hemen kostu.. Cocuk sordu: "Çikolatalı pasta kac para?""50 cent!.." Cocuk cebinden cikardigi bozuklari saydi. Bir daha sordu: "Peki dondurma ne kadar.." "35 cent" dedi garson kiz sabirsizlikla..
Dukkanda yiginla musteri vardi ve kiz hepsine tek basina kosusturuyordu.
Bu cocukla daha ne kadar vakit gecirebilirdi ki.Cocuk parasini bir daha saydi ve "Bir dondurma alabilir miyim lutfen" dedi. Kiz dondurmayi getirdi. Fisi tabagin kenarina koydu ve oteki masaya kostu. Cocuk dondurmasini bitirdi.Fisi kasaya odedi. Garson kiz masayi temizlemek uzere geldiginde, gozleri doldu birden. Masayi sanki akan yaslar temizleyecekti. Boş dondurma tabaginin yaninda cocugun biraktigi 15 centlik bahşiş duruyordu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA