• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gümrükte "Tek Durak" Kapıkulede başlayacak
14 Ekim 2013 Pazartesi 08:32

Gümrükte "Tek Durak" Kapıkule'de başlayacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, "Kara gümrük kapılarında 'Tek Durak' ismini verdiğimiz ilk pilot uygulamayı, yetiştirebilirsek bu sene sonunda Kapıkule'de başlatacağız" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirrdağ kent merkezindeki Peştemalcı ve Kolordu caddelerinde esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan Yazıcı ve Müezzinoğlu, daha sonra Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de, Dünya Bankası verilerine göre açlık sınırı olarak kabul edilen 1 doların altında geliri olan kimsenin bulunmadığını söyledi.

Gümrüklerde bu sene başında 4 önemli projeyi hizmete soktuklarını anlatan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Sicili temiz olan firmalara, yerinde gümrükleme imkanı getirdik. Avrupa taşıma sistemiyle, geçişleri ortak transit olarak sağladık. Yetkilendirilmiş statüyle, iş yerlerinde, depolarda adeta gümrük işlerini yapma yetkisi veriyoruz. 'Hafta sonu mu, gece mi, gündüz mü?' demeyeceksiniz, hangi saatte siparişinizi hazırlıyorsanız, o saatte ihraç ettiğiniz ürününüzü yollayacaksınız."

"Kapılarda otorite sayısı hala fazla"

Sınır kapılarında otorite sayısının fazla olduğuna ve bu sayıyı teke düşürmek için çalışmalar yaptıklarına işaret eden Yazıcı, "Pasaport var, evrak kayıt var, muhafaza kontrol var, tekrar muhafaza kontrol var, laboratuvar var, bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bundan sonra, kara gümrük kapılarında 'Tek Durak' ismini verdiğimiz ilk pilot uygulamayı, yetiştirebilirsek bu sene sonunda Kapıkule'de başlatacağız. Bir noktada gümrük işlemlerini yapacaksınız ve iç gümrükte de 'Tek Pencere' ismini verdiğimiz bir noktada gerçekleştireceğimiz bir uygulamanın üzerinde çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

"Sağlık turizmi için 480 bin yabancı geliyor''

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da geçmişte sağlık hizmeti almak isteyen çok sayıda vatandaşın yurt dışına gittiğini belirterek, "Günümüzde ise 480 bin yabancı, sağlık turizmi için Türkiye'ye geliyor. Şimdi ben diyorum; ey Atatürkçüler, lafla Atatürkçülük olmaz, onun gölgesine yan gelip yatmakla Atatürkçülük olmaz. Muasır medeniyet seviyesinin üzerine gece gündüz demeden çalışarak olur ancak. Alın teri akıtılarak olur ancak, dünyayı okuyarak olur ancak. Evet 10 yılda bunu yaptık. Çünkü millete inanıyoruz ve millete güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık turizminden alabileceği payın henüz yüzde 20-25’ini aldığını aktararak, şunları söyledi:

"Bizim bunu önümüzdeki 5 yılda yüzde 50'lerin üzerine, 10 yılda yüzde 75'lerin üzerine taşımamız lazım. Çevremizdeki bir milyar insanın olduğu coğrafyaya, biz sağlık turizminde marka değeri olan hizmetleri verebilecek bir ülkeyiz."

Tekirdağ'da şehir hastanesinin 2 yıl içinde yapılacağını ve ihale sürecini başlattıklarını bildiren Müezzinoğlu, bölgeyi bir sağlık merkezi yapacaklarını dile getirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA