• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gülyazıya sınır kapısı
06 Ocak 2012 Cuma 16:46

Gülyazı'ya sınır kapısı

35 kişinin yaşamını yitirdiği Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde, Irak'a sınır kapısı açılacağına ilişkin haber Şırnak'ta sevinç yarattı.
35 kişinin yaşamını yitirdiği Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde, Irak'a sınır kapısı açılacağına ilişkin haber Şırnak'ta sevinç yarattı.
     Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (ŞTSO) Başkanı Osman Geliş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde, Irak'a sınır kapısı açılacağına yönelik açıklamasının gazetelerde yer aldığını belirterek, bu açıklamayı çok olumlu bulduklarını söyledi.
     35 vatandaşın yaşamını yitirdiği sınırdaki olayın ardından böylesi bir çalışmanın hız kazandığını bildiren Geliş, yeni sınır kapısının açılmasına ilişkin taleplerini yıllardır dile getirdiklerini vurguladı.
     Gülyazı köyüne sınır kapısı açılmasının o bölgedeki vatandaşları olumlu etkileyeceğini ifade eden Geliş, şöyle dedi:
     ''Uzun yıllardır, sınırların sorun değil, birleştirici, ekonomimize ve istikrarımıza katkı sunacak, bir noktaya gelmesini istiyorduk. O yöredeki insanlarımızın tek geçim kaynağı maalesef kaçakçılıktır. Bölgedeki olaylar, tarım ve hayvancılığı zedelediği için insanlar zorunlu olarak kaçakçılığa yönelmek zorunda kalıyordu. Bunu kaldırmak bizlerin görevidir. O bölgede sınır kapısının açılması kaçakçılığı sona erdirir. Çünkü sınır kapısı istihdam yaratıyor. Habur Sınır Kapısı sayesinde binlerce kişi geçiniyor. Gülyazı'da açılacak sınır kapısı da aynı imkanı sağlayacaktır. Bu çalışmayı başlatan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya teşekkür ediyorum. Kapının nerede yapılacağı konusu teknik bir çalışmadır. İki taraflı görüşmelerin ardından yer belirlenir. Sınır kapısının en kısa zamanda açılmasını temenni ediyoruz.''
    
     -''Bu tür vahim olayları önleyecek''
    
     Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Ayan ise sınır kapısının açılmasının Irak'tan gelen kaçak malların yasal yoldan ithal edilmesini sağlayacağını ifade ederek, ''O bölgede sınır kapısı açılması bu tür vahim olayları da önleyecektir. Biz sınır kapısının açılmasını yıllardır istiyoruz. Sınır kapısı çok sayıda kişinin iş bulmasını sağlayacaktır. Yeni sınır kapsının açılması bölge insanına ve ekonomisine katkı sağlar'' diye konuştu.
     Uludereli vatandaşlar da çalışacak alan bulunmadığı için kaçakçılık yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, ''Biz kaçakçılığı zor durumda kaldığımız için yapıyoruz. Evimizin geçimini sağlayamadığımız için yapıyoruz. İşimiz olsa gelir elde etsek niçin o tehlikeyi göze alıp kaçakçılık yapalım. Burada sınır kapısının açılması bize iş imkanı sağlayacaktır. İşe kavuşursak kaçakçılık yapmayız. Sınır kapısı açılacağı için çok sevinçliyiz'' dediler.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA