• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gülün doçentlik dosyası kopyalandı
28 Aralık 2013 Cumartesi 09:17

Gül'ün doçentlik dosyası kopyalandı

Üniversitelerarası Kurul arşivinde yapılan ilginç bir suçüstü, devletin üst düzey isimlerine ait kişisel verilerin kopyalanmaya çalışıldığını ortaya koydu.
Üniversitelerarası Kurul hukuk müşavirliğinde çalışan bir görevli, Kurul'un arşivinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün doçentlik dosyasını kopyalarken suçüstü yakalandı. Görevli hakkında tutanak tutularak işine son verildi. Olay 2012'de yaşandı. YÖK ve Üniversitelerarası Kurul'da yürütülen bazı soruşturmalara ilişkin yapılan çalışmalar kapsamında, şuanda İpek Üniversitesi'nde görev yapan Y.D., YÖK tarafından Üniversitelerarası Kurul'un hukuk müşavirliğine atandı. Burada soruşturma çalışmalarına katılan Y.D., yetkisi olmamasına karşın kendisine verilen kartı kullanarak Üniversitelerarası Kurul arşivinde de incelemelerde bulundu. Y.D.'nin Kurul arşivine girmesi görevlilerin dikkatini çekerken, yakın takibe alındı.
 
Y.D.'nin Cumhurbaşkanı Gül'ün doçentlik dosyasının olduğu bölüme gittiği ve Gül'ün dosyasını alarak incelediği tespit edildi. Y.D. Gül'ün doçentlik dosyasının fotokopisini çekmeye başlayınca, yetkililer devreye girerek suçüstü yaptı. Konuyla ilgili önce YÖK başkanı Gökhan Çetinsaya, ardından da Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a bilgi verildi. Y.D. ile ilgili görev ve yetki alanının dışına çıkarak devletin üst düzey isimlerinin dosyasını kopyaladığı gerekçesiyle tutanak tutulurken, savunması alındı.
 
Y.D.'nin savunmasında "Cumhurbaşkanı Gül'ün dosyasını merak ettiğim için kopyaladım" dediği öğrenildi. YÖK Başkanı Çetinsaya'nın Y.D.'yi görevden alarak, çalıştığı üniversiteye geri gönderdiği belirtildi. Y.D. şu anda İpek Üniversitesi'nde çalışmalatrını sürdürüyor.
 
TÜM BİLGİLER VAR
Doçentlik dosyası, dosya sahibi hakkında önemli bilgiler içeriyor. Doçentlik dosyasında, dosya sahibinin kimlik ve iletişim bilgilerinin bulunduğu başvuru formu, bugüne kadar yaptığı akademik çalışmaların giriş bölümü, kitap yayınladıysa kitabın kapağı, doçentlik jürisine gönderilen notlar ve doçentlik jürisinde yer alan akademisyenlerin dosya sahibinin çalışmaları hakkında olumlu ve olumsuz kanaatlerini yazdıkları raporlar yer alıyor. Doçentlik dosyaları kişisel veri kapsamına girdiğinden yetki sahibi görevlilerin dışında kimse göremiyor. Daha önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın doçentlik dosyasıyla ilgili bilgiler de basına sızmıştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA