• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gülümsemeyi fotoğraf çekerek öğrendim
04 Temmuz 2016 Pazartesi 18:35

'Gülümsemeyi fotoğraf çekerek öğrendim'

Antalya'da yaşayan down sendromlu Uranlı, "Gülümsemeyi, fotoğraf çekerek öğrendim. Fotoğraf çekerek hayatın farkına vardım" dedi.

Antalya'da 21 yaşındaki down sendromlu genç, önce kursa katılarak fotoğraf çekmesini öğrendi, daha sonra fotoğraflarını sergiledi.

Antalya'da anne babası ayrı olduğu için halasının yanında yaşayan 21 yaşındakiMustafa Uranlı, bir derneğin engellilerin topluma kazandırılması için açtığı fotoğrafçılık kursuna katıldı. Burada engelli arkadaşlarıyla kaynaşan Uranlı, öğretmenlerinden de fotoğraf sanatının inceliklerini öğrendi.

Cadde ve sokaklarda insanların duygularını, telaşını fotoğraflarına taşıyan Uranlı, fotoğraf çektiği zaman mutlu oluyor, hayata pozitif bakıyor. Doğa, yaşam, portre gibi farklı konularda çalışmalar yapan Uranlı, çoğunlukla siyah beyaz fotoğraf çekiyor.

Uranlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duygularını fotoğrafla anlattığını, fotoğraf çektiği zaman mutlu olduğunu söyledi.

Halasının desteğiyle evden dışarı çıkarak insanların yaşamını, doğayı fotoğrafladığını ifade eden Uranlı, "Gülümsemeyi, fotoğraf çekerek öğrendim. Fotoğraf çekerek hayatın farkına vardım. Sessiz, ıssız yerlerde çekim yaparak duyguları anlatıyorum. Arkadaşlarla birbirimizi de fotoğraflarla anlatıyoruz. İlk fotoğraf çektiğimde zorlandım ama başarınca 'Hayat bu olsa gerek' dedim. Artık hayatı vizörden görmeye başladım." diye konuştu.

"Fotoğrafların tamamını siyah beyaz çekiyorum"

Uranlı, caddelerde sokaklarda yaşamı, insanların duygularını anlatmaya çalıştığını, kendisi için hayatın siyah beyaz olduğunu, onun için de bütün fotoğrafları siyah beyaz çektiğini belirtti. Hayatı en iyi siyah beyaz fotoğraflarla anlattığını dile getiren Uranlı, "Fotoğraf çekmek çok heyecanlı, güzel bir şey. Fotoğrafı hem çeken hem çektireni gülümsetiyor. Ben gülümsemeyi fotoğraf çekmeye başladıktan sonra öğrendim." diye konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA