• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gülen’in barakasını ağlama duvarı yaptılar
10 Ocak 2016 Pazar 08:03

Gülen’in barakasını ağlama duvarı yaptılar

Gülen’in, tahta barakadan odası kutsallaştırılıp Paralel’in turistik ziyaretine açıldı. Yüz sürülen baraka, ağlama duvarına dönüşünce yıkım kararı alındı.

Kestanepazarı Fidan Eğitimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dayhan, Paralel Yapı’nın, İzmirde’ki faaliyetleri ile ilgili Star gazetesine özel açıklamalarda bulundu. 70 yıllık geçmişi olan gerçek Kestanepazarı Fidan Eğitim Kurumları Derneği’nin, 2000 yılında Paralel Yapı’nın kurduğu kopya Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği’yle ilgisi olmadığının altını çizen Dayhan, FETÖ’ye bağlı Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin 9 şubesine yapılan operasyonun ardından, isim benzerliğinden dolayı mağdur olduklarını söyledi. Gülen’i, İzmir’de yaşadığı dönemden tanıdıklarını belirten Dayhan, “Paralel Yapı, Kestanepazarı Fidan Eğitimleri Derneği ismimizi kopyalayıp, benzer isimle dernek kurdu ve insanları kandırdı, dini duyguları sömürüp paralar topladılar” dedi.

YÜZ SÜRDÜLER

Gülen’in gençlik yıllarında Diyanet tarafından belletmen olarak görevlendirildiği dönemde dernekleriyle ilişki kurduğunu söyleyen Dayhan, “Derneğimiz, 1945 senesinde Merhum Hacı Hafız Salih Tanrıbuyruğu tarafından Kestanepazarı Camii’nde kuruldu. Gülen ise çok sonraları Kestanepazarı Camii’ne belletmen olarak atanınca dernek yöneticilerimiz ile de arkadaşlık ilişkisi oldu. O dönemde maddi sıkıntılar çeken Gülen’e dernek dışarıda kalmaması için Kestanepazarı Camii avlusunda hayrına tahta bir baraka yaptı. Ancak daha sonra Gülen’in sokakta kalmaması için yapılan baraka kutsallaştırıldı. Buraya din turizmi gibi turlar düzenleyerek Müslümanların paralarını aldıklarına tanık olduk. Gelenler barakaya ellerini, yüzlerini sürüp ağlıyordu. Kutsallık atfettikleri barakayı, Kudüs’teki Yahudilerin “Ağlama Duvarı’na” çevirdiler. İslamiyet’te böyle bir şey olmadığı ve baraka kullanım amacının dışına çıktığı için İzmir Valiliği’ne durumu aktararak, yıkılmasını sağladık” şeklinde konuştu.

HAVRA ZİYARETİ YAPINCA KOVULDU

Kestanepazarı Fidan Eğitimleri Derneği yöneticilerinden Mustafa Yaman, Fethullah Gülen’in, Havra ziyaretleri yaptığını duymaları üzerine kendisini dernekten attıklarını söyledi. -STAR

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA