• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gülden Kılıçın sözlerine tavır
27 Nisan 2014 Pazar 00:25

Gül'den Kılıç'ın sözlerine tavır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın dün yaptığı açıklamalarla ilgili bugün ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullan Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarına ilişkin, "Devletkurumları arasında bu tip bir mesajların ve ortamın çıkması üzücü. Birazcık üzüldüm ona doğrusu. Düşünceler ifade edilebilir, konuşulabilir ama bunlar daha farklı üslup içerisinde olursa o zaman şüphesiz ki alınması daha kolay oluyor" dedi.

Gül, Oğuzkent Otel'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HAŞİM KILIÇ'IN SÖZLERİNE İLK YORUM

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarına yoğun tepkilerin yanı sıra desteğin de geldiği belirtilerek, "Siz de oradaydınız. Nasıl değerlendiriyorsunuz konuşmaları, mesajları" sorusuna Gül, "Devlet kurumları arasında bu tip bir mesajların ve ortamın çıkması üzücü. Birazcık üzüldüm ona doğrusu. Düşünceler ifade edilebilir,konuşulabilir ama bunlar daha farklı üslup içerisinde olursa o zaman şüphesiz kialınması daha kolay oluyor" yanıtını verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIK KONUSU 

Gül, perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile haftalık olağan görüşmede cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunun gündeme gelip gelmediğine dair soruyu ise "Bunlarıkonuşuyoruz işte. Bunları konuşmanın zamanı dedik. Siz de biliyorsunuz. Bunlarıkonuşuyoruz artık. Ama önümüzdeki kısa süre içerisinde bunlar netleşir. Neticeleri görürsünüz" diye yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın "Sizi ters köşeye yatırabiliriz" sözlerinin anımsatılması üzerine ise Gül, "Hepimiz bir şey söyleyeceğiz. Ben, bir şey söyleyeceğim, o, bir şey söyleyecek. Başından beri söylediğim nedir? Biz, kendi aramızda ikimizle ilgili konuyu konuşup, kendimiz neticeye varırız. Bundan dolayı Türkiye'ye herhangi bir risk kimse biçmesin demişimdir" diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN 'TERS KÖŞE' SÖZÜNE İLK YORUM

Gül, "Son görüşmelerinde Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkma konusunda bir renk verip vermediği" yönündeki soruya karşılık, "Bunları zamanı gelince konuşacaksınız hepsini" değerlendirmesinde bulundu.

MİT Yasası'nı onayladığını ancak yasaya ilişkin eleştiriler bulunduğunun ifade edilmesi üzerine Gül, "Ben, bazı şeyleri değiştirttim. Bazı şeyler eklendi. Nihayet tartışmalı konular her zaman olabilir. İtiraz varsa onu anayasa uygunluğu açısından bakacak mercii bellidir" dedi.

KILIÇ'IN KONUŞMASI SIRASINDAKİ İFADEYLE İLGİLİ HABERE TEPKİ

Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşması sırasında yüz ifadesine çeşitli anlamlar yüklendiği ve bundan rahatsız olup olmadığı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bunlara da hayret ediyorum doğrusu. Her şeyi böyle istismar edenlere. Geçenlerde de Meclis resepsiyonunda sıcak ortamda biraz terlemişim. Dışarısı da biraz serin. Bunları bu tip saptırıp istismar etmeyi hoş karşılamıyorum doğrusu. O söylediğin konuyu da (yüz ifadesi) bugün fark ettim. Bugün söylediler. Bunu internet sitelerinde falan dolaştırıyorlarmış. Bunlar artık doğrusu hafif şeyler."

Gül, daha sonra gazetecilerle "Selfie" fotoğrafı çektirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA