• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gülay Samancıdan İstiklâl Marşı mesajı
12 Mart 2012 Pazartesi 12:49

Gülay Samancı'dan İstiklâl Marşı mesajı

Kurtuluş savaşında tek vücut olan milletimiz yurt topraklarından düşmanı kahramanca ve destansı bir şekilde atmayı başarmıştır.
Kurtuluş savaşında tek vücut olan milletimiz yurt topraklarından düşmanı kahramanca ve destansı bir şekilde atmayı başarmıştır. Bu acılar ve zaferlerle dolu kahramanlık destanı, Türk milletinin her zaman bağımsız ve hür olacağı, milli marşımızın dizelerine coşkuyla, maneviyatla nakış nakış işlenmiştir.
Mehmet Akif Ersoy hayatının her anını sadelik ve mütevazilikle yaşamış bir milli mücadele insanıdır. Şairin şiirleri, yazıları ve hitabelerinde millete adanmış bir hayatın izlerini görmekteyiz. Şairliği kadar fikirleri ve imanı da güçlü olan ve bunu ifade etmekten çekinmeyen örnek şahsiyet, istiklal marşını da kalemiyle değil yüreğiyle yazmıştır. Türk milleti bu ruhla birlikte gelişmiş ve kendine yetebilme yetisini kazanıp dili, marşı ve bayrağıyla güçlü bir millet kimliği kazanmıştır.
Bizler de fert olarak geçmişte yaşanan acı ve mücadeleleri unutmadan geleceğe güçlü ve güvenli adımlarla ilerlerken, milli ve manevi değerlerine bağlı dinamik güçlü ve bilinçli bir nesil yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.
Merhum şairimizi saygıyla ve rahmetle anıyor ve yine onun sözleriyle “ Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” diyorum.  HABER MERKEZİ
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA