• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gül uyardı, Kırımoğlu sınırdan ayrıldı
09 Mayıs 2014 Cuma 12:40

Gül uyardı, Kırımoğlu sınırdan ayrıldı

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlik sürerken diplomatik çözüm arayışları da devam ediyor.
Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Millet Meclisi Eski Başkanı Mustafa Cemil Kırımoğlu önemli bir bilgiyi paylaştı. Merkezi Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ( AGİT ) tarafından düzenlenen Ukrayna ve insan hakları başlıklı bir birifingte konuşan Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Millet Meclisi Eski Başkanı Mustafa Cemil Kırımoğlu önemli önemli açıklamalarda bulundu.
Kırımoğlu, mevcut durum değerlendirmesi yaptığı birifingten sonra gazetecilere yaptığı açıklamalarda Rus güçleri tarafından Kırım'a sokulmadığını hatırlattı. Kırımoğlu, sınırda kendisini engelleyen Rus güçlerine karşı yaklaşık 4 bin soydaşının barikatı aşarak engellemeyi kaldırdığını anlattı ve Soydaşlarımız Rus askerlerine hücum ederek sınırı aşmaya hazırdı. Büyük bir çatışmanın eşiğine geldik. Neyseki Rus yetkililer ile anlaştık da Kırımlılar sınırı geçtiler. Ancak beni engellediler. Bana 5 yıl Kırım'a girme yasağımın olduğunu söylediler. Ellerinde hiç bir kanuni dayanakları olmadığı halde benim vatanıma girişimi engellediler. Büyük bir çatışmanın eşiğindeyken Türk Büyükelçiliğinden beni telefonla aradılar ve Sayın Abdullah Gül beyefendinin konuyu yakından takip ettiğini ve olayı kanlı bir çatışmaya döndürmeden sınırdan ayrılmamı istediklerini ilettiler. Elçilik bana sınırdan ayrılmamı ama ileride Kırım'a girişimin diplomatik yollardan halledilebilmesi için destek verileceğini söylediler. Ben de sınırdan ayrıldım. "şeklinde konuştu.
Kırım'a 5 yıl giriş yasağı konulan Mustafa Cemil Kırımoğlu konuyla ilgili olarak Ben Rus işgalcilerin 5 yıl boyunca Kırım'da kalabileceğini zannetmiyorum. Ancak bu süre içerisinde de böyle edepsiz uygulamalar yapmamaları için Rus yetkililere uyarıda bulunuyoruz. Putin ile daha önce telefonda bu konuyu görüştük. O söyleyeceğini söyledi. Ben de düşüncelerimi ona ilettim. dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA