• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gül, Güvenlik Forumunda konuşacak
22 Kasım 2014 Cumartesi 07:38

Gül, Güvenlik Forumunda konuşacak

Kanada’nın Halifax kentinde 6.'sı düzenlenen foruma, Türkiye’den 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılarak konuşma yapacak.

Güvenlik alanında uluslararası boyutta düzenlenen önemli organizasyonlardan biri olan Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu, Kanada’nın Nova Scotia eyaletinin başkenti Halifax’ta başlıyor.

İlk kez 2009 yılında düzenlenen Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’na Türkiye’den 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılarak konuşma yapacak.

Forum Başkanı Peter Van Praagh organizasyon ajandasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Liderler geçen yılı, hayal kırıklıkları ve birçok önemli gelişme ile boğuşarak geçirdiler. Şimdi ise demokratik liderlerin, devlet dışı aktörlere, terörist eylemlere ve saldırgan rejimlere karşı konulacak eylemleri konuşmalarının zamanı" dedi.

Açıklamada, 23 Kasım'a kadar sürecek olan forumda, İran, Ukrayna, Rusya, IŞİD, politik İslam, terörizm, gıda-çevre-su güvenliği, Afrika, anti-İsrail ve anti-semitizm, Afrika ve Asya’daki gelişmeler ile Ortadoğu gibi konu başlıklarının, düzenlenecek forumlarda ele alınacağı kaydedildi.

Gül, Cumartesi günü konuşacak

Öte yandan Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’na bugüne kadarki en yüksek sayıda temsilciyle katılacak olan Türkiye, gelişmelerdeki önem ve ilgisi nedeniyle forum boyunca işlenecek başlıkların birçoğunda da adı geçecek olan ülke durumunda.

Foruma Cumartesi günü katılacak olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öğleden sonraki oturumda Robin Sheperd’ın moderatölüğündeki forumda konuşmasını yapacak. Abdullah Gül, Pazar günü Ottawa’daki Şehit Albay Atilla Altıkat Anıtı’nı ziyaret edecek ve çelenk koyacak. Gül, Kanada’dan ayrılmadan önce, Waterloo Üniversitesi Rektörü Prof. Feridun Hamdullahpur’a, büyükelçilik resmi konutunda törenle liyakat nişanı takdim edecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA