• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gül; Bunlar yalan
01 Aralık 2010 Çarşamba 22:22

Gül; 'Bunlar yalan'

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinde WikiLeaks da yayınlanan iddialarla ilgili kendisine 'Üzülme' dediğini ve bunlara inanmamasını söylediğini belirtti..
AGİT zirvesine katılmak üzere Kazakistan'ın Başkenti Astana'da bulunan Abdullah Gül, Türk gazetecilerle bir basın toplantısı yaptı.

Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinde WikiLeaks da yayınlanan iddialarla ilgili kendisine "Üzülme" dediğini ve bunlara inanmamasını söylediğini belirtirken, Aliyev'in üzüntüsünü dile getirerek "doğru olmadığını" söylediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün AGİT zirvesinin öğleden sonraki oturumu sırasında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi Prizren ile ikili görüşmeler yaptı. Gül, Türk basın mensuplarına yönelik bir basın toplantısı düzenledi:

"AGİT çok geniş bir coğrafyaya hitap ediyor. Amerika'dan, Kanada'dan Avusturalya'da bu toplantıda AGİT'e üye oldu, Avusturalya'ya kadar bütün Avrupa ülkeleri var, Asya ülkelerinin büyük bir kısmı var. Türkiye bu işin başından beri bu işin içerisinde. AGİT önemli bir teşkilat önemli bir organizasyon Türkiye daima burada aktif rol oynamıştır. Dünya barışının korunmasında, sağlanmasında özellikle Avrupa?da siyasi problemlerin barışçı yollarla çözülmesinde çok önemli işlevi oldu. Şu anda önemli konular bildiğiniz gibi Kafkasya?dan Yukarı Karabağ sorunu Gürcistan ve Moldovya ile ilgili konular bunlar siyasi, askeri, polis, güvenlik sorunları olarak buranın daima gündeminde olan konulardır. Bu toplantıda da bütün liderler AGİT'in temel prensiplerine ve eylem planlı olan bağlılıklarını teyit ettiler. ve etmeye devam ediyorlar, bu tabi ki çok önemli bir gelişme."

ALİYEV ÜZÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesi sırasında WikiLeaks'de yayınlanan iddiaların gündeme geldiğini belirterek, "Aliyev, 'bunlar yalan' dedi. Üzüldüğünü söyledi. Kendisine "üzülme, bunlara inanma"dedim, Aliyev ise çok üzüldüğün, bunların doğru olmadığını söyledi. Aliyev Türkiye'den enerji hatlarının geçmesine neden karşı çıksın ki? dedi.

WikiLeaks da yayınlanan eksen kaymasıyla ilgili yorumlarla ilgili bir soruya ise Gül, "Türkiye'nin noksan olan ekseni tamamlanıyor. Türkiye olması gereken yerlerde yoktu, onlar dolduruluyor" diye yanıt verdi.

Gül, basın toplantısında, WikiLeaks iddialarının iç politikada ve iç siyasette kullanılmasını da değerlendirek, "Dedikoduların bizim iç politikamızı meşgul etmemesi gerektirdiği kanaatindeyim" dedi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA