• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Güçlü Türkiye İçin Şimdi Çok Çalışma Zamanı
21 Mart 2017 Salı 09:13

Güçlü Türkiye İçin Şimdi Çok Çalışma Zamanı

Hüyük İlçesi’nde vatandaşlarla buluşarak Büyükşehir yatırımlarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Konya’nın topyekün kalkınması, Türkiye’nin kalkınması demek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İlçe Buluşmaları kapsamında Hüyük’te yatırımların anlatıldığı programlara katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

15 Temmuz’da yaşananları anlatan klip ve Büyükşehir’in Hüyük yatırımlarını anlatan kısa filmin ardından konuşan Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yaptığı yatırımların Büyük Türkiye hedefine katkı sağladığını belirterek, Başkan Akyürek’e teşekkür etti. Şahin, “Büyükşehir’in Hüyük’te 40 milyon lira değerinde hizmet ve yatırımları olmuştur. Bu rakam, Hüyük Belediyesi’nin 4 yıllık bütçesine tekabül etmektedir. Yapmış olduğunuz hizmet ve yatırımlar için teşekkür ediyorum” dedi.

Konya merkezin son yıllarda yapılan yatırımlarla dünyanın sayılı şehirleri arasına adını yazdırmayı başardığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile sonrası ilçelerle birlikte topyekün kalkınma için çalıştıklarını dile getirdi.

KONYA’NIN KALKINMASI TÜRKİYE’NİN KALKINMASI DEMEK

Yeni yasanın ardından, Konya merkezde 15-20 yılda gerçekleştirilmiş yatırım hamlesini bütün Konya’da gerçekleştirme sorumluluğu aldıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Ama 15-20 yıl bekleme şansımız yok. Konya merkezin 20 yılda aldığı mesafeyi 5-6 yılda almamız gerekiyor ki Konya topyekün kalkınsın. Konya’nın topyekün kalkınması demek Türkiye’nin kalkınması demek. Türkiye’nin 19’da biri büyüklüğünde olan Konya’nın imarı demek Türkiye’nin imarına,  şehirciliğin yükselişine önemli katkıda bulunmak demek” diye konuştu.

Hüyük’te Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 40 milyon liralık yatırımlar ve projeler hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, imkanları artırarak iyi niyetle çalışmaya, eksik ne varsa hepsini belli bir program dahilinde yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Programa katılan İstanbul Beşiktaş Stadyumu yanındaki patlamada şehit olan Oğuzhan Duyar’ın ailesine de tekrar başsağlığı dileklerini ileterek bütün şehitleri rahmetle andıklarını kaydeden Başkan Akyürek, bu topraklarda şehitlerimiz sayesinde yaşadığımızı söyledi.

ÖNEMLİ OLAN MİLLETİN NE DEDİĞİDİR

16 Nisan’da yapılacak referandum öncesinde Türkiye’ye yönelik yurt içinden ve yurt dışından saldırılar olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Cumhurbaşkanımız, ‘Milletimiz arkamızda olduğu sürece biz bu oyunların hepsini bozarız’ demişti. Oyunları boza boza Büyük Türkiye hedefine doğru yürüyoruz. 16 Nisan’da kaosun ve vesayetin devam etmesini, Büyük Türkiye hedefinin engellenmesini isteyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Avrupa ülkeleri, terör örgütleri, hepsi hayır için çalışıyor. Ama önemli olan milletimizin ne dediği, 81 vilayetin, Konya’nın, Hüyük’ün ne dediğidir” ifadelerini kullandı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA