• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
G.Sarayda 390 milyon Dolar hortumlandı
24 Mart 2011 Perşembe 18:56

G.Saray'da 390 milyon Dolar hortumlandı

Galatasaray eski başkanlarından Faruk Süren, şok açıklamalar yaptı!
Ntvspor Radyo’da Bülent Yüksel ile Sportif Görüş programına konuk olan Süren geç gelen itiraflarda bulundu. Süren, Mehmet Helvacı’nın “Ünal Aysal AIG hisselerinden 10 milyon dolar kazandı” iddialarına, AIG anlaşmasının altında imzası olan dönem başkanı olarak cevap verirken “Helvacı Başkan olmak istiyor mesajını anlamıyor musunuz?” ifadesini kullandı.
Süren şirket birleşmesiyle ilgili de bilgi verirken “AIG olsaydı, biz halka açık bir şirketten, 390 milyon TL hortumlamak durumunda kalmazdık! SPK kuruluna aykırı davrandık!” sözlerini kullanarak şok bir iddia ortaya attı...
"ÜNAL AYSAL SAYESİNDE FAZLADAN 37 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ÖDEMEKTEN KURTULDUK"
Faruk Süren AIG  ile yapılan anlaşmaya bağlı olarak ortaya çıkan ihtilafla ilgili bildi vererek söze başlarken şu ifadeleri kullandı:
"Bizim işbirliği yaptığımız, beğenilmeyen AIG bir sigorta şirketi, Amerikan hükumeti son krizde Amerikan ekonomisini olumsuz etkiler diye batmasına müsade etmedi. AIG gibi bir kuruluşla ortaklık yapmayı beceremedik, konuyu ihtilafa götürdük. Neticede, uluslararası ihtilafta Galatasaray, fazlası saklı kalmak suretiyle, 60 milyon dolar tazminata mahkum oldu. O dönemde bize “şu gün şu saate kadar, bize hisselerimizin bedelini getirirseniz, Londra’daki Citibank’da  Galatasaray’ın hesabında duran 9 milyon doları da tazminat olarak verirseniz, biz sizinle sulh oluruz” diye bir opsiyon tanıdılar. Bizim o zamanki yöneticilerimiz her tarafı dolaştılar, 23 milyon doları bulamadık. Son gün, sürenin dolmasına beş dakika kala, Ünal Aysal tarafından, gökten indirildi bu para. Tabiri caizse Amerikan yardımı olarak geldi, AIG’ye verdik. 9 milyon doları da transfer ettik. Dolayısıyla Galatasaray 60 milyon dolar ve fazlasını ödemekten kurtuluyor... Ben öyle hesap yapıyorum. Ünal Aysal bu parayı vermeseydi bir çok varlığını satmak durumunda kalabilirdi. Biz o 23 milyon doları veriyoruz ve Ünal Aysal ile bir anlaşma yapıyoruz... Ünal Aysal’ı da o dönem Galatasaray Spor Kulübü'ne karşı Mehmet Helvacı temsil ediyor. Bütün bu anlaşmaları Mehmet Helvacı yapıyor... O iki sene içerisinde, oynatmadığımız futbolculara milyonlarca dolar bulabiliyoruz ama Ünal Aysal’dan bu hisseleri geri almak için, 23 milyon doları bulamıyoruz. Bu sefer bu hisseleri satmamız gerekiyor ve QVT’ye satılıyor hisseler. Ve bir prime satılıyor... Benim bildiğim kadarıyla bu prim, kulübün kasasına gidiyor. Bu primi Ünal Aysal aldı mı, almadı mı, zaten kayıtlardan çıkar? Zaten Ünal Aysal kürek şubesine de yardımlar ederdi, ilgisiz de değildi Galatasaray’a. Ama asıl mesele bu değil...
"HELVACI DEDİKODU MEKANİZMASINI YENİDEN ÇALIŞTIRDI"
Ünal Aysal, Galatasaray’ın bugünkü durumundan endişe ve üzüntü duyarak ve belki de istemeyerek “yardımcı olabilirim” düşüncesiyle “olası bir seçimde başkan olabilirim” diyor.  Bunu söylediği an, Ünal Aysal’ın o zamanki vekili, ikinci başkanlığı alınmış olan Mehmet Helvacı, Başkan’a yönetim içinde muhalefet yapan kişi çıkıyor “Ünal Aysal bu işten 10 milyon aldı” diyor!  Yani dedikodu mekanizması başlıyor!  Dezenformasyon başlıyor! Benim zamanımda da vardı, dezenformasyon mekanizması yine çalışmaya başladı. Vehamet bu... Bugünkü yapyı AIG anlaşmasına yoran zihniyet bu! Biz 37 milyon dolar kazandık! Bu tazminatı ödemekten kurtulduk. Hesabı böyle yapmak lazım. Ünal Aysal 23 verdi, bizzim geri alma mecburiyetimiz vardı, onu da yapamadık, Ünal Aysal başkasına sattı.
"390 MİLYON DOLAR HORTUMLANDI"
“AIG Bize mali disiplin getirmişti” diyen Eski Başkan Süren birleşme sürecini değerlendirirken “şirket birleşmesini ben yaptım” diyerek camiadan tepki alan Mehmet Helvacı’yı zor durumda bırakacak şu ifadeleri kullandı:
"AIG bize mali disiplin de getirmişti. AIG olsaydı, biz halka açık bir şirketten, 390 milyon TL hortumlamak durumunda kalmazdık! SPK kuruluna aykırı davrandık! İsminin başında Galatasaray olduğu için, SPK yetkilileri cezai mekanizmayı yürütmemek için müsamaha gösterdiler ve “birleşin ki kurtulalım” dediler! Biz de kurtulalım, siz de kurtulun... 392 milyon, halka açık bir şirketten çekildi!  Ve bunun neticesinde, birleşme bir zaruret oldu, yoksa yasal yaptırımlar var! Sonra da bu, övünç kaynağı oluyor!
"ÜNAL AYSAL 10 MİLYON KAZANDIYSA DA KAZANDI! SİZ KOYSAYDINIZ SİZ KAZANSAYDINIZ"
 Biz bıraktık gittik, şimdi “Ünal Aysal 10 milyon kazandı” deniyor... Size ne ya kardeşim? Ne kazandıysa kazandı! Altını çiziyorum; şayet kazanmışsa... Kulübe vermemişse o primi. Kazanmışsa kazanmış! Siz koysaydınız da siz kazansaydınız! 37 milyon dolar tazminat ödemekten kurtulduk... Bunun Türkçe’si bu. Ünal Aysal’a “Abromoviç” demek için, kulübün bir şirket olması lazım ve devredilemez, satılamaz hisseleri satın alması lazım.
“ADNAN POLAT GİTSİN, ÜNAL AYSAL GELMESİN” DİYEN HELVACI “BEN GELEYİM” DİYOR ANLAMIYOR MUSUNUZ?
Faruk Süren, "Mehmet Helvacı, Adnan Polat gitsin, Ünal Aysal gelmesin diyor, ne demek istiyor?” sorusuna da "Ben geleyim” diyor. Mesajdan anlamıyor musunuz?" yanıtını verdi. Süren, olası bir seçimde Mehmet Helvacı'nın alacağı oy oranlarıyla ilgili olarak da imalı konuşurken, "Mehmet Bey’in on bin oyu vardır!" ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA