• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GS Storea saldırı davasında 5 tahliye
02 Temmuz 2014 Çarşamba 13:21

GS Store'a saldırı davasında 5 tahliye

Bağdat Caddesi'ndeki GS Store'a saldırıda bulunduğu iddiasıyla 13 sanığın, 5 yıl 8'er aydan 18 yıl 8'er aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, tutuklu 5 sanık da tahliye edildi.

Anadolu Adalet Sarayı 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Engin Güzel, Ferhat Ataç, Mehmet Hanifi Yaman, Mehmet Hacı Bozkurt ve Umur Tike ile tutuksuz 4 sanık katıldı.

Duruşmada söz alan GS Store'un avukatı, olay günü meydana gelen 826 bin 841 lira zararın bir kısmının ödenmesini kabul etmediklerini söyledi.

Tutuklu sanık Umur Tike, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanıkların avukatı da yargılamanın adil ve hakkaniyetli sonuçlanabilmesi için tüm sanıkların tahliyelerine ya da adli kontrol şartı kapsamında salıverilmelerine karar verilmesini istedi.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, toplanan delil, sanıkların tutuklulukta geçirdiği süre, suç vasfının değişme ihtimali ve sanıkların delilleri karartma şüphesinin bulunmadığı gerekçesiyle 5 tutuklu sanığın tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme hakimi, Fenerbahçe Kulübü'ne yazılan yazının cevabının beklenmesine, üzerilerine atılı suçun niteliği ve mevcut delil durumu ile tutuklandıkları süre göz önünde bulundurularak sanıklar Engin Güzel, Ferhat Ataç, Mehmet Hanifi Yaman, Mehmet Hacı Bozkurt ve Umur Tike'nin tahliyelerine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu arada, mahkeme bir önceki duruşmada 8 sanığın tahliyesine karar vermişti. Duruşmada, bugünkü tahliyelerle tutuklu sanık kalmadı.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 27 Nisan'da Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda  Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor arasında oynanan müsabaka sonrası Bağdat Caddesi'ndeki GS Store'un camlarının kırıldığı, içeriden alınan ürünlerin bir bölümünün iş yeri önünde yakıldığı ve durum üzerine kolluk güçlerinin harekete geçtiği belirtiliyor.

İddianamede, olay yeri incelemesinde, iş yerinin otomatik kapısının zarar gördüğü ve çalışmadığı, iş yeri içerisinde cam kırıkları, yırtılmış ambalaj kartonları, dağıtılmış tezgahlar ve elektronik cihazlar görüldüğü, vitrin kısmının kırıldığı, bodrum kattaki rafların boş olduğu, ürünlerin yerlere saçıldığı ve bir rafın devrildiği anlatılıyor.

Mağazanın kasa kısmındaki 2 bin 500 lira miktarındaki nakit paranın da çalındığı kaydedilen iddianamede, yaşları 18 ile 27 arasında değişen 13 sanık hakkında "nitelikli hırsızlık", "mala zarar verme" ve "konut dokunulmazlığının ihlali" suçlamalarından 5 yıl 8'er aydan 18 yıl 8'er aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA