• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Grev başladığında Türkiye habersiz kalacak
23 Nisan 2011 Cumartesi 14:11

Grev başladığında Türkiye habersiz kalacak

Bu grev başladığında, Türkiye'nin hiç bişeyden 'Haberi' olmayacak

   Türkiye Gazeteciler Sendikası, Anadolu Ajansı işyerlerinde çalışan 550 üyesi adına 3 Kasım 2010 tarihinden bu yana sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, 12 Mayıs 2011 Perşembe günü FİİLİ GREV UYGULAMASI başlatma kararı aldı.
   TGS yöneticileri ile Anadolu Ajansı temsilcileri arasında 20 Nisan 2011 tarihinde yapılan son görüşmede de uzlaşma olanağı bulunamadı.
 
 Anadolu Ajansı’nda 6 aydır devam eden görüşmeler boyunca, “bir önceki toplantıda anlaşma sağlanmış hükümleri bir sonraki toplantıda yok sayma” anlayışından vazgeçemeyen İşveren temsilcileri, toplu iş sözleşmesinin, çalışanlara iş güvencesi sağlayan hükümleri korunarak imzalanması iradesine sahip olmadığını bir kez daha ortaya koydu.

     Çalışanların özlük haklarını ve iş güvencesini ilgilendiren konularda, daha önce taraflar arasında sözlü mutabakata varılmış olan hükümler, dünkü müzakereler sırasında İşveren temsilcilerince yeniden tartışmaya açılmak istendi.

     İşveren temsilcilerinin, “üretimsizlik ve verimsizlik” gibi keyfi ve subjektif gerekçelere dayanarak “işçi çıkarmaya” zemin oluşturan düzenlemelerin toplu iş sözleşmesi metnine yazılması talepleri TGS tarafından reddedildi.

     İşverenin, TGS tarafından kabul edilmeyen diğer talepleri arasında; gazetecilerin kıdem tazminatı haklarına yasalara aykırı olarak “tavan” sınırlaması getirilmesi; çalışanlara iki yılda bir “terfi zammı” olarak verilen “yüzde 5” oranındaki mevcut uygulamanın “yüzde 1”e indirilmesi; kazanılmış hakların korunmasına ilişkin hükümlerin toplu sözleşmeden çıkarılması da yer alıyor.

     Ayrıca, sosyal yardım ve ücret zammı maddeleri ile seyyanen zam konusunda da AA İşvereninin önerileri ile TGS’nin talepleri arasındaki farklılık devam ediyor.

     Bu durum karşısında, Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu, yasal süreç gereğince Anadolu Ajansı işyerlerinde 12 Mayıs 2011 Perşembe günü FİİLİ GREV UYGULAMASI başlatma kararı almıştır.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA