• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gözlük gaspından 15 yıl yargılanacak
25 Temmuz 2012 Çarşamba 10:59

Gözlük gaspından 15 yıl yargılanacak

Konya'da teravih namazı çıkışında takip ettiği bir kişiyi bıçak zoruyla gasp eden şüpheli, para bulamayınca güneş gözlüğünü aldı.
Konya'da teravih namazı çıkışında takip ettiği bir kişiyi bıçak zoruyla gasp eden şüpheli, para bulamayınca güneş gözlüğünü aldı. Güven timleri tarafından kıskıvrak yakalanan şüpheli, 15 yıl hapis cezası ile yargılanacak.
Olay, gece saat 23.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Kapu Camii yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa Göncü (45) namazını kıldıktan sonra camiden ayrılıp aracına doğru yürüdü. Peşinden gelen bir kişi, Göncü'yü aracına bineceği sırada bıçak çekerek durdurdu. Para isteyen şüpheli, Göncü'nün "Üzerimde para yok" demesi üzerine ceplerini aradı ancak para bulamayınca cebinde bulduğu güneş gözlüğünü alarak kaçtı. Göncü, hemen durumu polise haber verdi. Ramazan ayı nedeniyle camiler ve belirli bölgelerde tedbir alan Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri ekipleri, eşkal doğrultusunda bölgede başlattığı arama çalışmaları sonucu birçok suçtan kaydı bulunan Zübeyr K. (19) adlı şüpheliyi güneş gözlüğü ile birlikte yakaladı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, taşkınlık çıkardı.
Hakkında yağma suçundan işlem yapılan şüpheli, Türk Ceza Kanunu’nun 148. maddesi gereğince 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA