• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gözlerini bağlayıp bodrumda dövdüler
02 Mart 2012 Cuma 13:43

Gözlerini bağlayıp bodrumda dövdüler

Konya'da, Ali Yaman İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi M.M.D.'nin, okuldaki 4 öğrenci tarafından ağzı kapatılıp gözleri bağlanarak bodrum kata indirildiğinin ve dövüldüğünün şikayet edilmesi üze
Konya'da, Ali Yaman İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi M.M.D.'nin, okuldaki 4 öğrenci tarafından ağzı kapatılıp gözleri bağlanarak bodrum kata indirildiğinin ve dövüldüğünün şikayet edilmesi üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.
 
Baba Ali Fuat Durmaz oğlunun eve geldikten sonra olayı anlattığını ve okula gittiğini ancak bir sonuç alamadığını ileri sürdü. Okuldaki güvenlik kamerası görüntülerinin kendisine gösterilmediğini belirten Durmaz, ‘’Okul müdürü 'Çocuğun öldü mü veya bıçaklandı mı? Git bildiğin yere şikayet et.' diye tepki gösterdi. Ayrıca okul müdürü ‘Çocukları tespit et ve git dışarıda döv’ diye bana tavsiyede bulundu. Böyle bir şey olamaz. Ben de bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi yazdım. Okulda yaşanan olayı anlattım. Sorumluların bulunmasını ve en azından okula bir güvenlik görevlisinin konulmasını bekliyoruz.’’ diye konuştu.
Oğlunun psikolojik olarak etkilendiğini belirten annesi Eşe Durmaz, da ‘’Oğlum eve geldikten sonra okulda yaşadıklarını bana anlattı. Ben de okula giderek sorunun çözülmesini istedim. Ancak okul yöneticileri tepki gösterdi. Böyle bir tepki alınca da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi yazdık.’’ dedi.
 
M.M.D. ise yaşadığı olayın halen etkisinde olduğunu söyledi. Kendisinden büyük olan 4 çocuğun kendisini zorla bodrum kata indirdiğini ve gözlerini mendil ile bağlayarak dövdüğünü ileri sürdü. İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan da bir öğrencinin dövülmesi ile ilgili  şikayet dilekçesinin kendilerine intikal ettirilmesinin ardından 2 müfettiş görevlendirerek olayı incelemeye başlattıklarını söyledi. Öğrencilerin aileler tarafından kendilerine emanet edildiğini vurgulayan Turan, bu konuda öğretmenlerin çok dikkatli olması gerektiğini belirtti. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA