• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gözler MKYK değişikliğinde
02 Ekim 2012 Salı 15:25

Gözler MKYK değişikliğinde

Büyük Kongrede AK Partinin 50 kişilik MKYKsında yüzde 42lik değişiklik yapan Başbakan Erdoğan, perşembe günü, bunların arasından 12 kişilik yakın çalışma ekibini seçecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’in Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda (MKYK) yüzde 42’lik değişiklik yaptığı AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi sonrasında gözler MYK değişikliğine çevrildi. Kulislerde 12 kişilik MYK’dan 5-6 ismin değişebileceği konuşuluyor. Partinin ‘iki numaralı ismi’ olarak nitelenen Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kimin getirileceği de merak konusu. Kulislerde, bu göreve HAS Parti’den ayrılarak Ak Parti’ye katılan Numan Kurtulmuş ile halen iki numara olan Abdülkadir Aksu ile eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in ismi geçiyor.
MYK’da değişiklik bekleniyor
 Erdoğan, 2023 vizyonuna yönelik kadro değişikliğine MYK’da devam edecek. Ak Parti MKYK, perşembe günü Erdoğan başkanlığında ilk toplantısını yapacak. Toplantıda Erdoğan, genel başkan yardımcıları ve genel sekreterden oluşan 12 kişilik MYK’da da değişikliğe gidecek.
 Erdoğan, MKYK değişikliği için yüzde 15 demesine rağmen yüzde 42’lik bir sürpriz değişikliğe gitmişti. Kulislerde Erdoğan’ın, 12 kişilik MYK’da da omurgayı koruyarak 5-6 ismi değiştirebileceği konuşuluyor.
 MYK’da yapılacak değişiklikle partide iki numaranın da kim olduğunu ortaya çıkacak. İki numara olarak yeni partiye katılan Numan Kurtulmuş’un ismi geçiyordu. Ancak, bu görev için halen iki numara olan Abdülkadir Aksu ile eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in de ismi dillendiriliyor.
 Erdoğan, yeni MKYK’ya mevcut MYK’daki 12 ismin tamamını aldı. MYK’ya 1 genel sekreter ve 11 genel başkan yardımcısının yanı sıra partinin 5 kişilik Meclis yönetimi de giriyor. MYK’daki bu isimlerden sadece AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yeni MKYK’da yer bulamadı. Bu nedenle, mevcut üyelerinin kaçının MYK’daki yerlerini koruyacağı merakla bekleniyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA