• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görüşme sona erdi! Trump: Erdoğan arkadaşım...
22 Eylül 2017 Cuma 14:31

Görüşme sona erdi! Trump: Erdoğan arkadaşım...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın ikili görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son beş ay içinde ikinci kez ABD'de Başkan Donald Trump ile bir araya geldi. Anadolu Ajansı, saat 22.15'te başlayan görüşmenin yaklaşık bir saat sürdüğünü bildiriyor. İki liderin dakikalar içinde açıklama yapması bekleniyor.

son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-trump-gorusmesi-basladi-9911940.jpeg

Trump: Erdoğan arkadaşım oldu

Görüşmeden önce el sıkışan liderler, kameralara kısa açıklama yaptı. Bölgesel konuları ele alacaklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğini öven ABD Başkanı Trump ise, "Erdoğan bir arkadaşım oldu. Bence şimdi daha önce olmadığı kadar yakınız" ifadesini kullandı.

fft16_mf9912029.jpeg
Trump Erdoğan randevusuna Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, BM Daimi Temsilcisi  Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Sıcak başlıklar

Kritik randevunun gündeminde birçok başlık yer alıyor. ABD'nin korumaların kullanacağı silahların satışına ilişkin tasarıyı geri çekmesi, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye verilen silahlar, ABD'de bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi ve Kuzey Irak'taki referandum gibi sıcak başlıklar masada olacak.

Bir önceki başkan Barack Obama'nın sekiz yıllık iktidarında tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren ABD-Türkiye ilişkileri, henüz tam olarak onarılabilmiş değil.

Başkan Trump'ın yaz mevsiminden önce YPG'ye ağır silahlar verilmesine imza atması, örgüt konusunda başından beri farklı pozisyonlarda bulunan Ankara-Washington arasındaki krizi daha da derinleştirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA