• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görmez: Sigara kokan imam istemiyorum
27 Temmuz 2011 Çarşamba 09:18

Görmez: Sigara kokan imam istemiyorum

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, din adamlarının örnek bir yaşam sürmeleri gerektiğini belirtti. Görmez, camilerin ilim merkezi olmasını da istedi..
"Sarıklarımıza ve cübbelerimize kir kondurmamamız lazım." diyen Görmez, imamların sigara içmesi nedeniyle bazı şikayetler aldığını anlattı.Diyanet İşleri Başkanı, "Mihraba geçen arkadaşımızın nefesinin sigara kokmasını tahayyül edemiyorum. Bunu istemiyorum. Türkiye'de sigara içen din görevlimizin sayısı oldukça azaldı. İnşallah yakında son bulacak." diye konuştu.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Müftülüğü Anadolu Yakası Din Görevlileri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Mehmet Görmez, Ramazan öncesi din görevlilerinin kendilerini, mesleğe bağlılık, bilgi ve birikimler, dil, üslup ve millet nezdindeki güven konusunda gözden geçirmelerini istedi.

"Dilimiz eskidi, üslubumuz gençlere hitap etmiyor." özeleştirisinde bulunan Mehmet Görmez, son günlerde artan kadın cinayetlerine de değinerek, "Yürekler sevgi prangalarıyla donatılmalı. Yoksa bu şiddetin, bu güç istismarının önüne geçilemez." şeklinde konuştu.

Ulaşmaları gereken büyük bir kitlenin bulunduğunu hatırlatan Görmez, ancak ülkenin aydınlarına bile henüz ulaşılamadığını kaydetti. Her imamın kendisini yetiştirmesini isteyen Diyanet İşleri Başkanı, camilerin ilim halkasına dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA