• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görme engellileri Kuranı Kerim öğreniyor
04 Temmuz 2011 Pazartesi 21:28

Görme engellileri Kur'anı Kerim öğreniyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde görme engelliler için Yaz Kur'an-ı Kerim kursu açıldı.
Konya'nın Beyşehir ilçesinde görme engelliler için Yaz Kur'an-ı Kerim kursu açıldı.
Beyşehir İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği sonucu düzenlenen kursun başlaması dolayısıyla Beyşehir İmam-Hatip Lisesi yemek salonunda bir açılış programı düzenlendi. Törene Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla, Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Müftüsü Mustafa Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, kurs öğretmenleri, daire amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
 
Beyşehir Müftüsü Mustafa Tekin, törende yaptığı konuşmada, görme engelli kursiyerlere seslenerek, bir ay boyunca Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde öğreneceklerini söyledi.
Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla ise, kursa Türkiye'nin değişik illerinden görme engelli kursiyerlerin katıldığını vurgulayarak, "Kursiyerlerimize hoş geldiniz diyorum. Beyşehir'de olmaktan büyük mutluluk duyacaksanız, buradan ayrılırken de bu güzel kurs sonunda Kur'an bülbülü olarak memleketinize gideceğinizi ümit ediyorum. Çünkü ben engelli kardeşlerimizi her zaman çok azimli gördüm" diye konuştu.
 
Kurs öğretmeni İsmail Çakıcı da, görme engelliler için kurs çalışmalarının 20 yıldır sürdüğünü belirterek, "Bu kurslarımızda çoğunluğu öğrenciler olduğu için bir ay gibi kısa bir sürede Braille alfabesi ile Kur'an-ı Kerim okuması ile birlikte tecvidini, ilmihal bilgilerini ve tarih dersleri ile namaz ve kısa sureleri öğretmeyi amaçlıyoruz" dedi. 20 yıl içerisinde Türkiye'nin yedi bölgesinde birçok ilde kısa dönem kurslar düzenlediklerini belirten Çakıcı, "Kurs amacıyla Konya'ya ilk kez geliyorum. Güzel bir ortamla ve istekli insanlarla karşılaştım. İnşallah öğrencilerimiz de bizleri tatmin edecek şekilde azimli ve kararlı olurlar. Bizim bu kurslarımızda kabartma yazıyla yazılmış cüzlerimiz var. Bu cüzlerle öncelikle yüzünden okumayı öğretiyorum. Bu esnada yüzündün okumayı geliştirdikleri zaman da tecvit kurallarına geçiyoruz. Ayrıca, bunun yanında ilmihal bilgilerini, ibadet gibi konuları anlatıyoruz. Vakit buldukça da İslam ahlakı gibi bilgileri de vermeye çalışacağız. Bu kısa süre içerisinde imkanlarölçüsünde bir şeyler aktarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından bir kurs öğretmeni Braille alfabesi ile hazırlanan kabartma kitapları, parmaklarının yardımıyla okudu. Dört hafta süreli kursa Türkiye'nin değişik illerinden yaklaşık 30 kişinin katıldığı belirtildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA