• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görme engellilerden özürlüler yasasına tepki
22 Haziran 2012 Cuma 15:57

Görme engellilerden özürlüler yasasına tepki

Konya Görmeyenleri Koruma Derneği, 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı özürlüler kanununda başta belediyelere olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları alanlarına giren yerlerde engellilerin...
Konya Görmeyenleri Koruma Derneği, 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı özürlüler kanununda başta belediyelere olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları alanlarına giren yerlerde engellilerin erişilebilirliğine uyumlu hale getirilmesi için tanınan 7 yılık sürenin 1 yıla indirilmesine tepki gösterdi.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, yasanın 2005’te yürürlüğe girmesinden sonra resmi kurumlar ve özel kuruluşlar olmak üzere toplumun içinde yaşayan herkese bir yükümlülük düştüğünü ifade etti. Özağan, “Örneğin bir görme engelli kaldırımın üzerinde yürüyorsa kaldırımın üzeri engellilerin erişilebilirliğini kolaylaştırmak ve rahat yürüyebilmesi için tedbirler alınmalı. Ancak İktidar partisinden iki milletvekili 7 yıllık süreyi bazı bakanlar, belediye başkanları, genel müdürlerin, kanun nezdinde suçlu olacağından dolayı hemen 3 yıl yani 2015’e uzatmak yönünde bir teklif verildi. Tabi bu duyulur duyulmaz biz dernek olarak plan bütçe komisyonunda bulunan milletvekillerini arayarak kendilerine 7 yılda yapılmayanların 1 yılda nasıl yapılacağını, bunu asla kabul etmediğimizi ve hakkımızı helal etmeyeceğimizi kendilerine ifade ettik” dedi.

Sekiz buçuk milyon engelliyle alay mı edildiğini soran Özağan, “Kanun çıkarıyorsunuz o zaman çıkardığınız kanunun arkasında durun. Biz sokağa çıkamıyoruz. Kaldırım üzerinde yürüyemiyoruz. Bakanları, milletvekilleri, genel müdürleri, rektörleri bir yıl gözleri bağlı olarak işlerine gelsinler gitsinler. Kulaklarını tıkasınlar, ağızlarını bağlasınlar. Günlük hayatlarını bu şekilde yaşasınlar da 1yılın ne demek olduğunu daha iyi anlarlar” diyerek tepki gösterdi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA