• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görme engelli Emreden SBSde muhteşem derece
22 Temmuz 2011 Cuma 14:48

Görme engelli Emre'den SBS'de muhteşem derece

Türkiye Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Türkiye 105'incisi ve Konya 2'ncisi Emre Ev'in, engeller kaldırıldığında..
     Türkiye Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Türkiye 105'incisi ve Konya 2'ncisi Emre Ev'in, engeller kaldırıldığında engellilerin neler yapabileceğini tüm Türkiye'ye gösterdiğini söyledi.
     Özağan, Ev ile birlikte bir sürücü kursu binasında düzenlediği basın toplantısında, öğrenciyi azim ve başarısından dolayı tebrik etti.
     Engelli çocukların ailelerinin çocuklarını koruma içgüdüsüyle normal okullara göndermediklerini ifade eden Özağan, şunları kaydetti:
     ''Görme engelli kardeşimiz Emre Ev, engeller kaldırıldığında engellilerin neler yapılabileceğini tüm Türkiye'ye göstermiş oldu. Son 10 yılın LYS istatistiklerine bakıldığında böyle bir başarı gözükmüyor. Kendisini bu başarısından dolayı kutluyorum. Görme engelli çocuklarımızın ailelerine de tavsiyem, çocuklarınızın önündeki engellerin kaldırılmasına yardımcı olmanız.''
     Ev ise sınavda görevlinin matematik sorularından birini yanlış okuduğunu iddia ederek, bu durumun kendisine 3-5 puan kaybına sebep olduğunu savundu.
     Bu tür sorunların yaşanmaması için ''kayıttan okuma'' önerisini dile getiren Ev, başarısından dolayı çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.
     Toplantı sonunda Ev'e, dernek tarafından beyaz baston ve altın kaplamalı kabartma saat hediye edildi. Beyaz Ay Derneği Konya Şube Başkanı Aysel Akar da başarılı öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye etti.
 
YORUMLAR
SBS değil LYS
Mehveş Ortayalvaç
Sevgili öğrencim bir ömür hepbaşarılı olur inşallah.Yalnız bu sınav SBS değil LYS dir.
78.161.131.108
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA