• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görme engelli besiciyi dolandırdılar!
02 Temmuz 2013 Salı 13:13

Görme engelli besiciyi dolandırdılar!

Konya'da eşi ve oğlunun birinde zeka geriliği, diğer oğlu ise yatalak olduğu için zorlu yaşam mücadelesini sürdüren görme engelli Yakup Büyükoflaz'ın, ailesinin geçimini sağladığı 61 kuzusu...

Konya'da eşi ve oğlunun birinde zeka geriliği, diğer oğlu ise yatalak olduğu için zorlu yaşam mücadelesini sürdüren görme engelli Yakup Büyükoflaz'ın, ailesinin geçimini sağladığı 61 kuzusu dolandırıcılık yöntemiyle çalındı.

Doğuştan görme engelli Yakup Büyükoflaz (50), Kadınhanı ilçesi Hacıoflazlar köyündeki azim dolu yaşam mücadelesiyle herkese örnek gösteriliyor. Hayatını 20 yıl önce zeka geriliği bulunan eşi Zekiye ile birleştiren Büyükoflaz'ın bu evlilikten, adını Bekir (18), Nuri (16) ve Ramazan (15) verdikleri üç oğlu oldu.

Ailenin en büyük oğlu Bekir, henüz bebekken geçirdiği ateşli hastalık sonrası yatağa bağımlı hale geldi. Nuri'de ise annesi gibi doğuştan zeka geriliği var.

Kendisi gibi görme engelli ağabeyi Zekeriya (54) ile hayvancılık yapan Büyükoflaz, yıllarca ailesini hiç kimseye muhtaç etmemek için var gücüyle çalıştı.

Ancak Yakup Büyükoflaz'ın umudunu dolandırıcılar söndürdü. Büyükoflaz'ın, beslediği hayvanlara yem almak  ve kışın elinde para olması için satmayı düşündüğü 61 kuzusu dolandırıcılık yöntemiyle çalındı.

Üç şüpheli, bankadan para çekme bahanesiyle çay bahçesinde beklettiği Büyükoflaz'ın yanına bir daha uğramadı.

- "Ailemin rızkını alıp götürdüler"

Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Büyükoflaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç kişinin kuzularını almak için kendisine geldiğini söyledi. Bankadan para çekeceklerini söyleyen dolandırıcılarla birlikte ilçe merkezine gittiğini belirten Büyükoflaz, "61 kuzuyu aldılar, bir kuzuyu ise küçük olduğu için bıraktılar. Çay bahçesinde bir tanıdığımla beklememizi söylediler. Sonra bir daha geri gelmediler" diye konuştu.

Zor şartlarda geçimini sürdürdüğünü dile getiren Büyükoflaz, "Benim görmememden faydalandılar. Yatalak olan oğlum şu an hastanede. Onun başında bile bekleyen kimse yok. Kuzularım çalındığı için zor günler yaşıyorum. Ailemin rızkını alıp götürdüler. Gece gündüz ağlıyorum. Ağlamaktan başka elimden bir şey gelmiyor. Yetkililerden şüphelilerin bulunması için yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan ise insanların, karşısındakinin zaaflarından faydalanmasının üzücü bir durum olduğunu ifade etti.

Olayı "Vicdanen kişiyi rahatsız eden bir durum" diyerek tanımlayan Özağan, "Görme engellinin zaafından faydalanarak menfaat elde eden kişi ya da kişiler, hem bu dünyada hem ahirette bir fayda göremeyecektir" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA