• Konya14 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gördüklerimizi yazdık, gerisi size kalmış!

12 Haziran 2012 Salı 13:00

 

          Bu hafta da Konya, bu birliktelik duruşunu sürdürdü. İşadamı dernekleri Askon, Aktisad ve MÜSİAD,  HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un konferansına ortak ev sahipliği yaptılar. Küresel Medeniyet Krizi konferansında, Numan Kurtulmuş’un söylediği, “Konya’da MÜSİAD, Aktisad ve Askon ortak program düzenliyor. Türkiye'nin alışık olmadığı ancak Konya’ya yakışan bir tarz bu” cümlesi bu medeniyet krizi içinde bir çıkış yoluydu. Ben öyle anladım. Konya, sakinliğini, dinginliğini, huzurunu koruması lazım, çünkü Konya’nın gerginlik ve kavgada hiç işi olmaz. Mutedil şehir itina ile huzurunu korur.

***

Hep öyle düşünürdüm. KOMEK evde kalmış kızlara meslek öğretir, onlarda toplumla daha barışık yaşarlar diye inanırdım. Ne kadar çok yanılıyormuşum. 11 bin 111 el emeği eserin sergisini görünce “Altın Dokunuşların” ne anlama geldiği fark ettim. Nerdeyse KOMEK Konya’da hemen her aileden bir kişinin yer aldığı hem sosyal paylaşım merkezi, hem sanat paylaşım merkezi. O sergiyi gezmeyenler büyük pişmanlık duysunlar, belki bundan sonra KOMEK’e daha fazla kulak kabartmaları gerekir.

 

                                               ***
        TYB Çocuk Şenliği için Konya’ya gelen, Aksiyon Dergisinden Sonradan Gurme Salih Zengin, TYB Başkanı M.Ali Köseoğlu, Ahmet Köseoğlu, Kerem İşkan, Osman Bozdemir ile Cuma akşamı Konya’nın kadim yeni mekanı Somatçı’da buluştuk.
        O gece yemeğe katılan Başkan Tahir Akyürek ve Nevin Halıcı yeme içme konusunda baya enformasyon sağladılar bize. Başkan Akyürek bilinen yönü dışında bir görüntü verdi o gün. Hem Somatçı’da, hem Meram’da Mahalle meclisinde.

Başkan Akyürek, halktan uzak söylemini nesh edercesine ne muhabbetlere girdi, Osman Gazi, Toprak Sarnıç, Selver ve Çandır mahalle sakinleriyle. Bu mahalle meclislerinde Başkan Akyürek herkese açık. Herkeste Başkan'a açık. Sansürsüz, korumasız.

Akşamki yemekte ise karar vermekte zorlanan Başkan profili yerine, çok kararlı bir Tahir Akyürek vardı karşımızda. Bir kaç konuyu o anda çözdü mesela. Selçuklu Sultanları Müzesi de yapacakmış. Ben en çok ona sevindim. Tabiî ki, 2. Kılınçarslan’la çağdaş Haçlılara kılıç çekmek için.

 ***

Salih Zengin yemek gurmesi, biz de kendimizi twiter gurmesi sanıyorduk. Fakat Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’yı görünce twit gurmesi unvanı Başkan Kalaycıya yakışır. Hafta sonu Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Karadeniz Ereğli’de MÜSİAD GİK toplantısında kentsel dönüşümde Meram’ı Türkiye’ye örnek gösterir. O toplantıda olan MÜSİAD YKÜ M.Akif Tekdere bunu twitir’da paylaşır. Başkan Kalaycı’da hemen Ereğli’den görüntüleri aldırıp ertesi gün haber servisi yaptırır. Böylece twiter’dan aldığı bilgiyle çok güzel bir haber çıkarır Başkan Kalaycı. Ne demek lazım. Ulaştırma Bakanı olacak Başkan twiter’dan belli olur!
                                        ***

Mevlana Kültür Merkezi’nin gizli patronu O. Belediye’nin Mücahid’i. Eski dostumuz Mücahit Küçüktığlı. Gazeteci arkadaşlar son günlerde kendisinin çok yurt dışına çıktığı eleştirisi yapmışlardı. O’da bu yazıları yazanlarla, sonra çok iyi dost olduklarını söyledi. Ben de gerçi dostluğumuz baki ama daha sağlam olsun diye yazayım. Mücahit bu hafta sonu Brezilya’ya gidiyor. Bir Çin’de bir Kore’de, Vietnam’da. Avrupa gezilerini yazmıyorum zaten. Şimdi de Brezilya’da Rio’ya gidiyor. Oraya kadar gitmişken Rio karnavalına da kal dedik ama Mücahit fazla kalmayacak sanırım. Mücahit olduğu için mi, başka bir gezisi olduğu için mi tam anlamadım!

 ***

Ercan Taştekin. Konya’nın yetiştirdiği en donanımlı ve en başarılı polis. Konya’nın temiz ve huzurlu şehir olmasındaki katkısı unutulmaz. Kayseri’li annelere yaptığı jest ile o anneler O’na kurban bile olurlar. Ankara’da çok başarılı bir dönem yaşayan Taştekin, Polislikte artık zirvede. 1. sınıf Emniyet Müdürü oldu. O kendisi için hiçbir zaman bir şey istemedi, büyüklerimiz ne takdir ederse dedi. O büyükler ne takdir eder bilemeyiz ama Ercan Taştekin bu ülke için çok önemli ve çok nitelikli bir isim. Biz onu bilir onu söyleriz.

 ***

O gelince Konya basınına bir renk, bir canlılık geldi. Kerem İşkan, kısa zamanda Konya’ya uyum sağladığı gibi tarzıyla da farkını ortaya koyuyor. Hazır, pratik, yetişmiş gazeteci. Birde TV programına başlarsa, kim tutar onu bilmem.

 

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA