• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google Voice Search Türkiyede
19 Ekim 2010 Salı 17:29

Google Voice Search Türkiye'de

Google Voice Search, bundan böyle Türkiyedeki kullanıcıların da hizmetinde.
Kullanıcılara  aramak istedikleri kelimeleri söyleyerek internette arama imkanı tanıyan Google Voice Search artık Türkiye’de Türkçe olarakkullanılabilecek. Google Voice Search; Android işletim sisteminikullanan telefonlar ve iPhone tarafından destekleniyor*. Google’ıntelaffuz edilen kelimeleri metin haline çeviren konuşma tanımateknolojisinden faydalanan Voice Search, aranması istenen kelimeler elle girilmişçesine Google’da arama yapma imkanı sağlıyor. Sesli aramaözelliğinin Android temeli cihazlara tamamıyla entegre edilmiş olmasıise arka arkaya sesli aramalar yapmayı son derece kolay ve hızlı birhale getiriyor.  Konuşmanın bir telefonla etkileşime geçmenin en rahat yolu ve yazmaktandaha hızlı bir yöntem olduğundan yola çıkarak hayata geçirilen VoiceSearch, öncelikle İngilizce, Çin Mandarini ve Japonca daha sonra iseKorece, Taiwan Mandarini, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Çekçe, Lehçe,İspanyolca ve Türkçe için geliştirildi.

Yeni dil ve lehçeleri hizmetlerine dahil etmeye her zaman özen gösterenGoogle, Voice Search’ü uzun vadede tüm dillerde sunmayı hedefliyor.Voice Search geliştirilirken  oldukça titiz ve ayrıntılı bir çalışmagerçekleştiriliyor:  her ülkede anadil konuşur  insanlarla çalışarakhaftalar boyunca telaffuz örnekleri toplanıyor ve hizmetin çalışmasınısağlayan modeller oluşturuluyor. Popüler arama terimleri restoranlar,kalabalık caddeler, araba içi gibi farklı akustik özellikler gösterenmekanlarda kaydedilerek, her bir dil için bir milyonu aşkın kelimebarındıran kelime hazneleri oluşturuluyor. Hizmetin gücü farklıtelaffuzların ve çevre koşullarının dahil edilmesinden geliyor.


Google Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Pazarlama Direktörü Mustafa İçilkonuyla ilgili olarak: “Voice Search’ü Türkçe olarak hizmete sunmaktandolayı çok heyecanlıyız. Türkiye Google için önemli bir pazar ve dünyaçapında sunulan Google hizmet ve ürünlerini Türkiye’deki kullanıcılariçin lokalize etmek her zaman önceliklerimiz arasında bulunuyor.”şeklinde konuştu. Google Voice Search hakkında bilgi veren İçil: “Mobilcihazlara metin girmek özellikle hareket halindeyken zor hale gelen birişlem olduğu için bu hizmetin kullanıcılarımız için çok faydalıolacağına inanıyoruz. Google Voice Search kullanıcılara aramakistedikleri terimleri sesli bir şekilde söyleyerek basitçe arama imkanısunuyor. Bu bir sorunun cevabını veya bir restoranın yerini bulmak içinalternatif ve daha kolay bir yol.” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA