• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Goncanın katili 9 aydır bulunamadı
21 Mayıs 2013 Salı 12:00

Gonca'nın katili 9 aydır bulunamadı

Konya'nın Seydişehir ilçesi Gökhüyük köyünde düğün konvoyundan geldiği tahmin edilen kurşunun isabet etmesi sonucu ölen 12 yaşındaki Goncanın katili 9 aydır bulunamadı.

Konya'nın Seydişehir ilçesi Gökhüyük köyünde düğün konvoyundan geldiği tahmin edilen kurşunun isabet etmesi sonucu ölen 12 yaşındaki Gonca’nın katili 9 aydır bulunamadı. Düğünden toplanan silahlar ile Gonca'nın beyninden çıkartılan kurşunun balistik incelemesi de sonuç vermedi.
Olay, 22 Ağustos 2012 tarihinde Seydişehir ilçesi Gökhüyük köyünde meydana gelmişti. İlköğretim 6. sınıf öğrencisi Gonca Yaman, evlerinin önünde oynarken bayıldı. Ailesi tarafından ilçe devlet hastanesine kaldırılan 12 yaşındaki Yaman'ın kafasına bir kurşun isabet ettiği çekilen filmle belirlendi. Bunun üzerine Yaman, ambulans helikopterle hemen Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada doktorların incelemesi sonucu kurşun çıkarılırsa Gonca Yaman'ın ölme ihtimalinin yüksek olduğu kanısına varıldı. 20 gün beynindeki kurşunla hayatına devam eden Gonca Yaman, 12 Eylül sabahı hayatını kaybetti.

GONCA'NIN BAŞINDAN ÇIKAN MERMİ İLE SİLAHLAR TUTMADI
Jandarma ekipleri o gün köyde bulunan ve Gonca'nın oynadığı yere yakın yerden konvoy halinde geçen düğün sahibine ulaşarak kamera kayıtlarından silah atanları tespit etti. Silah atanların tabancalarına el koyan jandarma ekipleri, Gonca'nın beyninden çıkartılan mermi çekirdeğiyle birlikte balistik incelemeye gönderdi. 9 ay önce meydana gelen olayın balistik incelemesi 8 ay sürdü. 8 ay sonra geçtiğimiz hafta gelen balistik incelemede Gonca'nın beyninden çıkan mermi ile ele geçirilen silahlardan ateşlenmediği ortaya çıktı. Jandarma ekipleri düğünde başka bir silah daha olması ihtimali üzerine yeni bir çalışmaya başladığı öğrenildi.

AİLE KATİLİN YAKALANMASINI İSTİYOR
Gökhüyük Köyünde eşiyle birlikte çocuklarının acısını içine gömen baba Abdurrahman Yaman, “Gonca’nın ölümünün ardından zor günler geçirdik ve hala geçiriyoruz. Şimdi kızımızın katilinin yakalanması için bekliyoruz. Ancak bize 3 ay içerisinde balistik sonuçları gelir ve katiller bulunur demişlerdi aylar sonra daha geçtiğimiz hafta sonuç gelmiş, oda olumsuz. Bundan sonra kızım geri gelmeyecek ama adalet yerini bulsun” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA