• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Göle para mayalandı
28 Mayıs 2009 Perşembe 18:01

Göle para mayalandı

Nasreddin Hoca, bu yıl ekonomik krize dikkat çekmek için göle para mayaladı.
Konya'nın Akşehir ilçesinde her yıl düzenlenen şenliklerde Akşehir Gölü'ne maya çalan ve geçen yıl kuruyan gölün kurtulması için göle su çalan temsili Nasreddin Hoca, bu yıl ekonomik krize dikkat çekmek için göle para mayaladı.
 
Temmuz ayında düzenlenecek Nasreddin Hoca şenliklerinde göle para mayalayacak temsili Nasreddin Hoca, şenlikler öncesi prova için Akşehir Gölü kıyısına gelerek göle bozuk para çaldı. Göl kenarına temsili Nasreddin Hoca ile birlikte gelen Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, göldeki su seviyesinin istedikleri düzeye geldiğini belirterek, "Gölümüzdeki şu anki görüntü hepimizin özlediği bir görüntüdür. Bu elbette yeterli değil ama biliyorsunuz ki, 15-20 yıldır kurumaya doğru giden ve geçen yıl tam anlamıyla neredeyse kuruyan Akşehir Gölümüz bu yılki yağışlarla yüzde 30-35'lere varan bir oranda doluluğa ulaştı. Şu anda artık gölümüzü seçebiliyoruz. İnşallah Nasreddin Hoca'mız bu yılki adına düzenlenen şenliklerde mayasını göle çalabilecek. Bu yıl Akşehir'de Nasreddin Hoca Şenliklerimizin 50'ncisini kutlayacağız. Nasreddin Hocamız ince zekası ve nüktesiyle her yıl adına düzenlenen şenliklerde bir toplumsal soruna, bir küresel probleme çözüm arıyor. Geçen yıllarda Hocamız kuraklık için gölümüze su mayası çalmıştı ve bu maya görüldüğü gibi tuttu ve gölümüzde yüzde 30-35'lere varan bir doluluk gözlendi. Nasreddin Hocamız bu yılda dünyadaki küresel krizi ele alarak göle para mayalayacak. İnşallah önümüzdeki yıllarda Nasreddin Hoca'nın bu para mayası tutacak ve bütün dünyadaki ve ülkemizdeki küresel krizin etkileri zamanla azalacak, ciddi bir refah ve mutluluğa erişeceğiz" dedi.
Dünyadaki ekonomik krize dikkat çekmek için bu yıl Akşehir Gölü'ne para mayalayacağını dile getiren temsili Nasreddin Hoca ise, "Dünyada fevkalade bir ekonomik kriz başlamış. Bunu duyar duymaz hemen çıktım geldim. İki sene önce bu göle su mayalamıştım çok şükür bu sene tuttu. Bu seferde para mayalamayı düşünüyorum ki, ekonomik krizden herkes kurtulsun. Herkes rahat, refah içinde yaşasın. Ekonomik krizden dolayı bu göle para mayalayacağım ama önce denemek için bozuk para mayalayacağım. Benim için düzenlenen şenliklerde de kağıt para mayalayacağım, İnşallah o zaman herkese yetecek" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA