• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gökyüzüne ay yıldızı kazıyanlar
25 Nisan 2013 Perşembe 15:26

Gökyüzüne ay yıldızı kazıyanlar

Türk Hava Kuvvetleri'nin Konya'daki 3. Ana Jet Üssü'nde görev yapan Akrobasi Timi ''Türk Yıldızları'' yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği büyüleyici gösterileriyle adeta nefes kesiyor.

Türkiye'nin uluslararası platformlarda temsil edilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin disiplin ve gücünün gözler önüne serilmesi amacıyla 20 yıldır olağanüstü performans sergileyen Türk akrotimi, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği büyüleyici gösterileriyle adeta nefes kesiyor.

Dünyanın 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrotimi olma özelliği taşıyan Türk Yıldızları, 12 pilot, 1 basın ve halkla ilişkiler subayıyla 6 yer destek astsubayından oluşuyor.

Yurt dışında 19 farklı ülkede 100'den fazla gösteri yapan Türk Yıldızları, 24 Ağustos 2001'de Bakü'de tek gösteride, 1 milyondan fazla seyircinin karşısına çıkan akrotim olması dolayısıyla izlenme rekoru elinde bulunduruyor.

Türk Yıldızları'nın, NF-5 jet uçaklarıyla saatte 960 kilometre hızla gerçekleştirdikleri tehlikeli gösteriler sırasında, aralarındaki mesafe zaman zaman bir metreye kadar düşüyor.

Türk Yıldızları'nın kırmızı beyaz kanatlı kartalları, tehlikeli ve yorucu gösterilerin stresini 3. Ana Jet Üssü'ndeki "yuvalarını" zaman zaman ziyaret gelen gençlerin tezahüratı, langırt maçları ve kurdukları orkestrayla atıyor.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA