• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gökçek kıydı, Erdoğan şahit oldu
12 Eylül 2013 Perşembe 12:13

Gökçek kıydı, Erdoğan şahit oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Akın oğlunun düğününde nikah şahitliği yaptı.

Ak’ın oğlu Muhammed Ali Ak ile Gül Han çiftinin düğünü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlbank Ek Tesislerinde yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kıydığı nikahta, çiftin şahitliklerini, Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Keçiören’in kardeş şehirlerinden Bosna Hersek’in Gorajde Belediye Başkanı Muhammed Ranoviç, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek yaptı.

3 ÇOCUK TAVSİYESİ
Nikahı kıyan Gökçek, Başbakan Erdoğan’ın üç çocuk tavsiyesini hatırlatarak, aile cüzdanını çifte vermesi için Erdoğan’a uzattı. Çifte “İki dünya saadeti” dileyen Başbakan Erdoğan, “Uzun bir yolculuk” olarak nitelendirdiği evlilikte iyi ve kötü günlerin olduğunu belirtti. “Ama sabır bu günlerin en büyük zenginliğidir” diyen Erdoğan, çiftin iyi günlerinin uzun sürmesini diledi.

SORUMLULUĞUMUZ VAR
Gökçek’in kendilerinin önemli bir temennisini hatırlattığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Gerçi bundan ülkemizde bazıları rahatsız oluyor. Onlar ne kadar rahatsız olursa olsun, biz yola çıkarken ‘durmak yok, yola devam’ dedik. Burada da yine aynı kararlılığımızı devam ettireceğiz. Çünkü, ‘nikahlanınız, çoğalınız’ ve ‘o ebedi günde, ezel ve ebedin bir arada olduğu günde sevgililer sevgilisi, diğer topluluklara karşı ümmetimin çokluğuyla iftihar edeceğim’ diyor. O bakımdan sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzu bir kenara atamayız. Hele bu şekilde eğitilmiş, aynı zamanda da hem eğitimci hem öğretici durumunda olan bu kardeşlerimizin sorumluluğu daha da fazla. Kurulan bu ailenin, burada bir örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Bu, bizim bir Başbakan olarak, bir büyükleri olarak temennimizdir, tavsiyemizdir.”

BİZ ERKEKLER HASSAS DEĞİLİZ
Aile cüzdanını genellikle gelinlere verdiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Çünkü onlar bunları titizlikle saklar ve arandığı zaman da çabuk bulurlar. Ama biz erkekler bu konuda o kadar hassas değiliz” diye konuştu. Konuşmasının ardından çifti tebrik eden Erdoğan, aile cüzdanını geline verdi. Bu arada, damat Ak da geline Türk bayrağına sarılı Kur’an-ı Kerim armağan etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA