• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gökbel: Selçuk hala büyük üniversite
16 Şubat 2012 Perşembe 11:06

Gökbel: Selçuk hala büyük üniversite

Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi binasına taşınan Pedagojik Formasyon Koordinatörlüğü yeni yerinde hizmete başladı.
Konya Üniversitesine devredilen Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nden Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi binasına taşınan Pedagojik Formasyon Koordinatörlüğü yeni yerinde hizmete başladı.
Fakülte binasında gerçekleşen açılış törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemci, Prof. Dr. Musa Özcan, Genel Sekreter Fazilet Uyar, dekanlar, yüksekokul, meslek yüksekokulu müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Bünyemizden 3 fakülte ayrılmasına rağmen Selçuk Üniversitesi hala çok büyük bir üniversitedir ve bu 3 fakültenin boşluğunu doldurabilecek güçtedir” dedi.
 
TÜM DONANIM YENİLENDİ
 
Programın açılış konuşmasın yapan Pedagojik Formasyon Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yavuz Erişen, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi itibariyle koordinatörlüğün yeni binasında hizmetine devam edeceğini söyledi. Erişen, “Koordinatörlüğümüz bünyesinde öğretmenlik sertifikası için eğitim gören 1200 öğrencinin mağdur edilmemesi ve eğitimlerine sağlıklı bir biçimde devam edebilmeleri için üniversite yönetimimiz tarafından her türlü fiziki yerleşim, personel, araç-gereç ve donanım ihtiyaçları karşılandı. Bu kapsamda Mesleki Eğitim Fakültesi binasındaki 60 kişi kapasiteli 4 sınıf, eğitimlerimiz için yeniden yapılandırıldı. Bundan sonra da yeni yerimizde Milli Eğitim sistemine en uygun şekilde eğitim vererek, nitelikli öğretmenler yetiştirmeyi ve üniversitemizin kalite ve saygınlığını artırmayı amaçlıyoruz.” dedi.
 
“SELÇUK HALA BÜYÜK BİR ÜNİVERSİTE”
 
Koordinatörlüğün pedagojik formasyon eğitimini daha nitelikli ve kaliteli olarak sürdürebileceğini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “Bakanlar Kurulunun bazı fakültelerin Konya Üniversitesine bağlanması kararından sonra önümüzde birkaç tercihimiz vardı ve bu terciler arasında şikayet etmek yerine mevcut duruma en hızlı şekilde adapte olabilmeyi, daha da önemlisi yapıcı olmayı tercih ettik. Varolan durum bize neyi getirdi onun muhasebesini yaptık. Bu noktada bizden hizmet alan başta öğrencilerimiz olmak üzere, akademisyenlerimiz ve personelimizin olumsuz etkilenmemesi adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Pedagojik Formasyon Koordinatörlüğünün de Mesleki Eğitim Fakültesi bünyesine alınmasına karar verdik. Elimizde bulunan imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalışarak koordinatörlüğümüzü yeni yerinde rahatlıkla pedagojik formasyon eğitimi verebilecek konuma getirdik. Bünyemizden 3 fakülte ayrılmasına rağmen Selçuk Üniversitesi hala çok büyük bir üniversitedir ve bu 3 fakültenin boşluğunu doldurabilecek güçtedir. Bizler de bunun için elimizden geleninin en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz.” dedi. ...
YORUMLAR
ACEBA
ALİ İMRAN ARITAN
AÇIKLAMA İHTİYACI DUYDUĞUNUZA GÖRE... ACABA ....
95.9.247.38
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA