• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gökbel ilk mesajını verdi
25 Kasım 2011 Cuma 14:10

Gökbel ilk mesajını verdi

Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) yapılan Rektörlük seçimlerinde ilk sırada yer alan Prof. Dr. Hakkı Gökbel
Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) yapılan Rektörlük seçimlerinde ilk sırada yer alan Prof. Dr. Hakkı Gökbel, SÜ Rektörü olması halinde, üniversitenin dünyada ilk 500 üniversite arasına girmesi için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.
     Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökbel, seçim sonuçlarının SÜ'ye ve Konya'ya hayırlı olmasını diledi.
     11 ay önce SÜ Rektörlük adaylığını düşünmeye başladığını anlatan Gökbel, yaklaşık 6 ay önce öğretim görevlileriyle görüş alışverişinde bulunmaya başladığını belirtti.
     21 yıldır SÜ'de öğretim görevlisi olarak bulunduğunu anlatan Gökbel, bilgi ve becerilerini SÜ için kullanabileceği inancıyla Mayıs ayından itibaren Rektör adaylığını açıkladığını söyledi.
     SÜ bünyesinde uzun yıllar öğretim görevlisi ve yönetici olarak bulunduğuna dikkati çeken Gökbel, bu süre içinde bin 510 öğretim görevlisinin tamamını tanımadığını ancak adaylığını açıkladıktan sonra çoğu öğretim görevlisiyle tanışma fırsatı bulduğunu ifade etti.
     Güzel bir seçim süreci geçirildiğini dile getiren Gökbel, ''Bütün Rektör adayı hocalarımızla telefonla görüştüm ve sürece katkılarından dolayı teşekkür ettim. Rektörlük seçim süreci, onların katkılarıyla beraber güzelleşti. Çok iyi projeleri olan hocalarımız var. Rektör olmam halinde bu projeleriyle üniversiteye katkı sağlamalarını istiyorum'' dedi.
     Seçim süreci boyunca diğer adaylar hakkında aleyhte beyanlarda bulunmadığını vurgulayan Gökbel, şunları kaydetti:
     ''İlk olarak, Rektörlük seçimi içerisinde üniversitemizin kesinlikle zarar görmesini istemedim. Bu seçimlerden üniversitemiz güçlenerek çıksın istedim. Burada benim üzerime düşen görev, diğer adaylarla ilgili aleyhte beyanlarda bulunmamaktı. Diğer adaylara da, 'Aman bu seçimlerde üniversitemiz yara almasın' dedim. Bunu gerçekleştiren adaylara da çok teşekkür ediyorum.''
    
     -''Hedefim, SÜ'nün ilk 500 üniversite arasında yer almasını sağlamak''-
    
     Daha önce yapılan SÜ Rektörlük seçimlerinin 5'inde öğretim üyesi olarak oy kullandığını anımsatan Gökbel, önceki seçim dönemlerinde Konya ve çevresindeki illerde üniversite bulunmadığını, bugün ise SÜ'nün çevre illerdeki ve Konya'da bulunan üniversitelerin 'ağabeyi' konumunda olduğunu aktardı.
     ''Rektör olmam halinde gerçekleştirmeyi düşündüğüm en önemli projelerimden biri, SÜ'nün, dünya üniversiteleri arasında ilk 500'e girmesi'' diyen Gökbel, şöyle devam etti:
     ''En son sayıya göre en iyi 500'de 5 Türk üniversitesi var. Ben inanıyorum ki, bu üniversitelerin sayısı giderek artacak, 7, 8, 9, 10 olacak. Bunların içinde de Selçuk Üniversitesi bulunacak. En iyi 500 üniversite arasına girmek için Rektör olduğum andan itibaren elimden geleni yapmaya çalışacağım. Bu konuda üniversiteme, kendime ve Türkiye'ye güveniyorum. SÜ çok daha iyi yerlerde bulunacak.''
    
     -''Öğrencilerimi kucaklamaya devam edeceğim''-
    
     Hiçbir zaman öğrencilerden kopuk olmadığını belirten Gökbel, seçim sürecinde de öğrencilerin görüşlerini değerlendirdiğini, bazı öğrencilerin ise e-posta yoluyla kendisine görüşlerini bildirdiğini açıkladı.
     Projelerini hazırlarken öğrencilerin değerlendirmelerine yer verdiğini dile getiren Gökbel, ''Rektör olursam eğer, öğrencilerimle yine bir arada olmaya özen göstereceğim. Onları kucaklamaya devam edeceğim. Öğrenciler olmadan üniversiteler olmuyor. Makamlarımızı bir anlamda öğrencilerimizin varlığına borçluyuz. Bunun bilincindeyim'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA