• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Göçmen krizine güçlü yanıt çağrısı
03 Eylül 2015 Perşembe 09:40

Göçmen krizine 'güçlü yanıt' çağrısı

İtalya, Almanya ve Fransa dışişleri bakanları AB üyesi ülkelere, göçmen krizi konusunda güçlü bir şekilde yanıt verilmesi için çağrı yaptı.

Avrupa Birliği’nin (AB) üç büyük ülkesi İtalya, Almanya ve Fransa, Birliğe, karşı karşıya kalınan göçmen krizine güçlü bir şekilde yanıt verilmesi çağrısında bulundu. 

5-6 Eylül tarihlerinde Lüksemburg'da yapılacak ve Avrupa’ya farklı rotalar üstünden akın akın gelen binlerce göçmenin durumunun gündemde olacağı AB Dışişleri Bakanları toplantısı öncesi, AB’nin kurucu üç ülkesi birlikten harekete geçmesini istedi.

İtalya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Göçmenlerin yaşadığı dramın kötüleştiği bu günlerde; İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Almanya Dışişleri Bakanı Walter Steinmeier ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Avrupa’nın göçmen krizine yönelik güçlü bir yanıt aramasını talep eden geniş kapsamlı bir belgeyi imzaladı" denildi.

Açıklamada, iltica teması üzerine 25 yıl önce yaratılan mevcut Avrupa kurallar sisteminin içerik ve uygulamada revize edilmesi gerektiği belirtildi.

Üç bakan, Avrupa’ya gelen mültecilerin adil biçimde üye ülkeler arasında dağıtılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Anlaşmanın, göçmen konusunun Lüksemburg'ta yapılacak önümüzdeki gayri resmi toplantıda gündeme gelmesi için AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’ye gönderildiği bildirildi.

Mogherini de "twitter" üzerinden yazdığı mesajda, "Göçmen krizinde birlikte hareket etme aciliyeti var" dedi.

İtalya'ya sınır kontrolü talebi

Öte yandan, İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, Almanya, İtalya'dan Avusturya sınırındaki Alto Adige-Trentino (Süd Tirol) Bölgesi’nin Brennero kasabasındaki sınır kontrollerini sıklaştırmasını istedi.

Avrupa’nın kuzeyindeki ülkelere gitmek isteyen göçmenlerin biriktiği Brennero kasabasının bağlı olduğu Bolzano Özerk Vilayeti’nin başkanı Arno Kompatscher, AB içinde serbest dolaşımı sağlayan Schengen anlaşmasının Brennero’da durdurulmasının söz konusu olmadığını sadece sınır kontrollerini sıkılaştırdıklarını ifade etti.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA