• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gladyo en iyi İtalya ve Türkiyede uygulandı
15 Haziran 2010 Salı 12:55

Gladyo en iyi İtalya ve Türkiye'de uygulandı

Rusyada yayınlanan Nezavisimaya Gazeta gazetesine bir makale yazan emekli Albay İvan Sergeyeviç Maleviç, Gladyonun dünyada en iyi İtalya ve Türkiyede uygulandığını belirtti
Albay Maleviç, Avrupa ülkelerinin tamamında gizli orduların bulunduğunu ve bu gizli orduların temel görevinin muhtemel Sovyet saldırısını önlemek ve sol güçlerin hükümete gelmesini engellemek olduğuna dikkat çekti.

Gladyo içinde ırkçı yapılanmaların ağırlık teşkil ettiğini belirten emekli albay Gladyonun en iyi İtalya ve Türkiye’de faaliyet gösterdiğini kaydetti ve ‘’Gladyo Türkiye’de katliamlar gerçekleştirerek solcuların üzerine attı’’ dedi.

“NATO’nun Avrupa’daki gizli orduları” başlıklı yazısında Albay Maleviç, ABD analiz merkezleri tarafından hazırlanan bir rapora dikkat çekerek NATO’nun bir yandan Rusya ile işbirliği yapmak istediğini çünkü geleceğinin buna bağlı olduğunu, ancak diğer yandan sürekli kontrol altında tutmak gerektiğine inandığını ittifakın Rusya’nın kendisini eşit bir ittifak olarak görmemesi gerektiğini vurguladı.

Yazısında Rus Albayı, gizli ordularının NATO’nun gizli askeri birimleri tarafından idare edildiğini ve bu birimler arasında CIA ve Mİ–6 olduğunu belirtti.

Bu orduların idaresinin Brüksel’deki merkezi karargâhının “Gizli Birlik İttifakı” isminde gizli komuta merkezi kurulduğunu, bu kuruma ABD generallerinin başkanlık yaptığını kaydetti.

NATO karargâhında düzenlenen bu toplantılara CIA temsilcilerinin de katıldığını ifade eden Maleviç, 1971–74 yılları arasında İtalya gizli ordusuna başkanlık yapmış General Serravalle tarafından bu toplantıların doğrulandığına da dikkat çekti.

TÜRKİYEDE KATLİAMLAR YAPIP SOL GRUPLARIN ÜZERİNE ATIYORLARDI

Amerika’nın kirli işlerini bu gizli orduya yaptırdığını ifade eden Maleviç, bu şeytanca stratejik kurumun ‘en iyi şekilde’ İtalya ve Türkiye’de uygulandığına dikkat çekti.

Maleviç, ‘’Örgüt en başarılı bombalama ve katliamları bu ülkelerde gerçekleştirerek suçu siyasi düşmanlarının üzerine atıyorlardı. Bu suçların en fazlasını da solcu grupların üzerine attılar’’ dedi.

Yazısında Maleviç, Yunanistan (LOK) ismiyle görev yapan örgütün 1976 yılında darbe yaparak solcu lider Andreas Papendreu’nun hükümete gelmesini engellediğini de hatırlattı.

Türkiye’de NATO gizli ordusunun ‘kontrgerilla’ kod ismi ile oluşturulduğuna dikkat çekerek bunun Türk Silahlı Kuvvetlerinin özel birimine bağlı ve komünizmi önlemek görevini üstlenerek 1960, 1971 ve 1980 darbelerine katıldığını ifade etti.

Türkiye’de kontrgerillanın 1970’lerdeki stratejisinin ülkede kargaşa ve kaos yaratmak olduğunu bu yolla askeri bir yönetimi iş başına getirmeyi hedeflediğini yazdı.

Aşırı sağcı darbe mahkemelerinin solcuları ülkeyi kargaşaya sürüklemekle suçladığını ancak Kenan Evren’in üniformasını çıkarıp cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte tüm olayların kısa sürede durduğunu vurguladı.

SORUŞTURMA AÇILMADI, GÖREV SÜRÜYOR

Rus Albay'a göre sadece İtalya, Belçika ve İsviçre meclisleri özel komisyon kurarak araştırma yaptı. Türk özel kuvvetlerinin General Kemal Yılmaz 3 Aralık 1990 yılında resmi olarak NATO gizli bir ağ varlığını doğruladığını kaydeden Albay, Türkiye, Almanya, Fransa, İspanya, Portekiz ve İsviçre’de bu örgütlerin belirsizliğini koruduğunu çünkü bunlar hakkında her hangi bir soruşturma açılmadığına dikkat çekti.

NATO’nun bu örgütlerinin terörist yöntemlere başvurduğunu dolayısıyla CIA NATO terörizmin yayılmasına katkıda bulunduğunu yazdı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA