• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gittiğin Yerde Mutlu Ol, Sen Hep Yuvadasın
27 Ekim 2011 Perşembe 11:23

'Gittiğin Yerde Mutlu Ol, Sen Hep Yuvadasın'

Özel Gençlik İlköğretim Okulu, okul kültürüne katkıda bulunacak, sürdürülebilir etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.
Özel Gençlik İlköğretim Okulu, “okul kültürüne katkıda bulunacak, sürdürülebilir etkinliklerine” bir yenisini daha ekledi.
 
Okul bu günlerde, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi’nin öneri ve projelendirmesi ile “Gittiğin Yerde Mutlu Ol, Sen Hep Yuvadasın” etkinliğini gerçekleştiriyor. Yeni uygulama ile okul, geçen yıllarda öğrencisi olan fakat yeni dönemde farklı nedenlerle okuldan ayrılarak eğitim öğretime başka okullarda devam eden öğrencilerini birer mektupla hatırlıyor.
 
Uygulamanın temel amacını, öğrencilerin kendilerini değerli hissetmelerini sağlamak oluşturuyor. Bir öğrenci ve velisi için eğitim öğretime nerede ve nasıl devam edeciğinin tercihini, özgürlük meselesi olduğunu düşünen okul yönetimi,” gittiğin yerde mutlu ol, sen hep yuvadasın” diyerek uygulamanın ana hatlarını ve temel amacını özetliyor. Uygulamaya konu olan mektup bir şiirle başlıyor ve öğrencinin kendisine yönelik güzel temenniler ile son buluyor. Her yıl düzenlenen “geleneksel yemek programı” nda mezunları ile bir araya gelen okul, bu sefer eğitim öğretim tercihini başka okullardan yana kullanan öğrencileri ile de iletişimini güçlendirmeyi hedefliyor. Tek amaçlarının öğrencilere jest yapmak ve onların gittikleri okulda kendilerini iyi hissetmelerine katkıda bulunmak olduğunu belirten okul yönetimi,  bu uygulamayı bir vefa meselesi görüyor.
 
Okul yönetimi, bu güne kadar öğrencinin öğretmenine ve okuluna karşı göstermesi beklenen vefanın tek taraflı olmadığını, okulun da öğrencisine karşı vefa borcu olduğuna inanıyor. Öğrencilere ulaştırılmak üzere postaya verilen mektuplar ise şu şiirle başlıyor:
“Her kuş bir gün uçar yuvadan,
 
Ve her uçuş biraz zamansızdır, biraz erken.
 
Her çırpılan kanat kendi geleceğimize bir kulaç daha yaklaştırır bizi,
 
Süzülebilmek için yükselmek isteriz semaya.
 
Her durduğumuz yerde aldığımız nefestir “iz”,
 
Olur biter her şey izafi zaman aralığında,
 
Her kanatla, ilmek ilmek ördüğümüzdür  “hikâyemiz”.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA