• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gılgameş seyircisi ile buluşuyor
15 Ekim 2009 Perşembe 16:20

'Gılgameş' seyircisi ile buluşuyor

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), 60. Yılda 60 Yerli Oyun kapsamında Gılgameş isimli oyunu sahneliyor.
Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), 60. Yılda 60 Yerli Oyun kapsamında Gılgameş isimli oyunu sahneliyor.

Şirin Aktemur Toprak ve Gökhan Aktemur'un yazdığı ve Umut Toprak'ın yönettiği Gılgameş adlı oyunla ilgili Umut Toprak ile birlikte bilgi veren KDT Müdürü Tomris Çetinel, bu yıl Devlet Tiyatroları'nın 60. yılını kutladığını ve bu sebeple bu yıl 60 yeni yerli oyunu sahneye koyacaklarını belirterek, "Bunlardan ilki olan Uysal Yurttaş Projesi adlı oyunu geçen hafta sahneye koyduk ve oldukça beğenildi. Bu hafta ise Şirin Aktemur Toprak ve Gökhan Aktemur'un yazdığı ve Umut Toprak'ın yönettiği Gılgameş isimli
oyunu sahneleyeceğiz. Sümerlilere ait ve dünyanın ilk yazılı destanı olan Gılgameş destanından esinlenerek sahnelenecek oyunda oyuncu olarak ben oynayacağım. Gerçekten destansı bir oyun. Bilge bir kral olan Gılgameş'in en yakın arkadaşının ölmesi ile ölümsüzlüğü aramasını anlatan bir destan. Gerek kostüm, gerek ışık ve dekoruyla gerçekten bu destanı insanlara yansıtabilecek bir oyun hazırladık. Tüm Konyalıları bu oyuna bekliyoruz" dedi.
Yönetmen Umut Toprak ise oyunun ortak bir proje olduğunu ve sıfırdan hazırlandığını ifade ederek, 4 bin yıllık bir destanı sahnelemenin zor ancak bir o kadar da zevkli olduğunu ve herkesin bu oyunu seyretmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA