• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gıda sahtekarlarına büyük ceza
27 Nisan 2014 Pazar 18:00

Gıda sahtekarlarına büyük ceza

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bozulmuş ve değiştirilmiş ürünleri piyasaya süren gıda sahtekârlarına, geçtiğimiz yıl 60 milyon lira ceza uyguladı.

Türkiye gazetesinden Damla Paker'in haberine göre etten süte, baldan baharata, çikolatadan kahveye kadar birçok ürünün taklidi yapılarak halkın sağlığı ile oynamaya çalışan sahtekârlaraGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı göz açtırmıyor. Bozulmuş ve değiştirilmiş ürünleri piyasayasürerek halkın sağlığını tehlikeye sokan üreticilere karşı denetimlerini sıklaştıran bakanlık, 2 yılda 158 firma ve bu firmaların ürettiği 324 ürünü ifşa etti.

Bu firmalara geçen yıl toplamda 60 milyon para cezası uygulandı. Bakanlık, şüphe ve 174 ihbar hattı üzerinden büyük küçük hiçbir firmayı ayırmadan mercek altına alıyor. Bu kapsamda Bakanlığın, 2012 yılında başlattığı kamuoyu duyurusu uygulamasıyla tüketicinin sağlığı, menfaatinin korunması ve sektörde haksız rekabetin önlenmesi sağlanıyor. Bu zamana kadar toplam 11 kez gerçekleştirilen denetimlerle toplamda 158 firma ve bu firmaların ürettiği 324 parti ürün teşhir edildi.

Sahte et, süt ve bal üretimi yapan firmalara 13 bin 304 lira para cezası uygulanırken, ilaç etken maddesi ve sudan boyası kullanılan çikolata, kahve, enerji içeceği gibi ürünleri satan firmalar hakkında ise, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Bakanlık, bu sayede yürüttüğü resmi kontroller ve firmaların kendi kontrol sistemi dışında tüketicilerle piyasa üzerinde bir denetim mekanizması oluşturarak güvenilir gıda üretimini teşvik etmeyi hedefliyor. Bakanlık yetkilileri, tüketicileri etiket üzerindeki bilgilere dikkat edilmesi ve ürün üzerindeki ambalajları kendi gözleriyle görerek almaları yönünde uyarıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA