• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gezici anket şirketi hakkında flaş rüşvet iddiası!
09 Aralık 2017 Cumartesi 23:24

Gezici anket şirketi hakkında flaş rüşvet iddiası!

KKTC'de seçimler yaklaşırken, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'tan adada da anketler yapan Türkiyeli araştırma şirketi Gezici için flaş bir iddia ortaya atıldı.

KKTC’de koalisyon ortaklarının anlaşamaması nedeniyle 7 Ocak 2018’de yapılacak erken seçim öncesi gündem Gezici Araştırma Şirketi’nin ile ilgili iddialara kilitlenmiş durumda.

Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Serdar Denktaş, son yayınlanan ankette partisi Demokrat Parti’nin (DP) baraj altında gösterilmesi üzerine canlı yayında şok bir iddia ortaya attı. 

"500 BİN TL İSTEDİ"

Denktaş, Murat Gezici'nin iki yıl önce kendi partisini birinci göstermek için 500 bin TL para istediğini ileri sürdü. 

"TEHDİT ETTİLER"

Bu tartışmaya bir de KKTC’nin resmi haber ajansı TAK’ın (Türk Ajansı Kıbrıs) müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı'nın iddiası da eklendi. Saygılı, Gezici’nin anketleri yayınlamadıkları için kendisini tehdit ettiğini savunarak suç duyurusunda bulundu.

Bu iddialar üzerine Aukat Boysan Boyra, Yeni Bakış gazetesine verdiği demeçte, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın Gecizi ile iddialarının polis tarafından suç duyurusu olarak kabul edilip  araştırılması gerektiğine işaret etti.

Boyra, “Taraflardan biri rüşvet teklif eder diğeri de kabul eder. Olaya bu açıdan bakıldığında bu olayda Serdar Denktaş rüşvetin bir ayağının itirafını yapıyor. İkinci ayak ise henüz belli değildir ve karşı tarafın yani söz konusu şirketin de böyle bir iddiayı kabul etmediği aşikardır. Bu durumda böyle bir bilgi ve rüşvet iddiası KKTC hükümetinin Başbakan Yardımcısından geliyorsa, bu suçun ortaya çıkarılması noktasında bir suç duyurusu anlamında bir beyanat vermiş demektir. Bu durumda ise polis teşkilatının öncelikle Serdar Denktaş’ın ifadesini alarak arkasından da Serdar Beyin ifadesi doğrultusunda verilen isimler kimlerse onlarında ifadesini alması lazımdır” dedi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA