• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gezi Parkı soruşturmasında 18 tahliye
05 Şubat 2014 Çarşamba 22:48

Gezi Parkı soruşturmasında 18 tahliye

Gezi Parkı olaylarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulun 18 şüpheli tahliye edildi.

Gezi Parkı olayları sırasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat Şube Müdürlüğü polislerinin de desteğiyle Beyoğlu, Okmeydanı ve Gaziosmanpaşa başta olmak üzere 20 ilçede belirlenen 90 adrese operasyon düzenlemişti. Haziran 2013'te düzenlenen operasyon kapsamında aralarında ESP'lilerin de bulunduğu 67 kişi gözaltına alınmış 35 şüpheli tutuklanmıştı.

İstanbul TMK10. Madde ile yetkili 3 No'lu özgürlük hakimliği şüphelilerin aylık tutukluluk incelemesini yaptı. Hakimlik “silahlı terör örgütüne üye olma, patlayıcı madde bulundurma, yağmaya teşebbüs, terör örgütü propagandası yapmak suçlarından” tutuklu bulunan ve aralarında ESP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu ile ESP Kartal İlçe Yönetim Kurulu üyesi Emrah Görtaş'ında bulunduğu 18 şüphelinin tahliyesine karar verdi.

TUTUKLULUK ÖLÇÜLÜ OLMAKTAN ÇIKTI

Tutuklama kararının soruşturmanın başlangıcında yerinde olduğunu belirtilen tahliye kararında “soruşturmanın uzadığı, tutuklama tedbirinin 7 ayı aşarak ölçülü olmaktan çıktığı” belirtildi.

Tahliye edilen 18 şüpheli hakkında yurt dışına çıkma yasağı koyan hakimlik şüphelilerin adli kontrol kapsamında haftada bir gün ikametlerine en yakın karakol birimine imza vermelerine karar verdi.

Geçtiğimiz Ocak ayında da aylık tutukluluk incelemesi yapan özgürlük hakimliği 17 tutuklu şüphelinin tahliye edilmesine karar vermişti. Mahkemenin bugünkü tahliye kararları ile birlikte soruşturma kapsamında tutuklu şüpheli kalmadı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA