• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gevrekli beldesine arıtma tesisi kuruluyor
18 Ekim 2012 Perşembe 11:13

Gevrekli beldesine arıtma tesisi kuruluyor

Seydişehir'e bağlı Gevrekli beldesine arıtma tesisi kuruluyor.

Gevrekli Belediye Başkanı Cavit Şirin, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, yıllardır Çarşamba kanalına akan beldemizin atık sularının sineklere ve kötü kokulara sebep olduğunu, doğal hayatı da tehdit ettiğini söyledi. 
Bu ortamın önüne geçmek için bir proje hazırladıklarını, projeyle bölgelerinde çevre kirliliğini önlemek istediklerini ifade eden Şirin, rastgele çevreye akan kanalizasyon atıkları ve artan kimyasal atıkların yer altı su kaynaklarını kirletmesini önlemek istediklerini belirtti. 
Kanalizasyondan akan suları hem tarımda kullanmak hem de içerisinde canlı türlerinin yaşaması için bu çalışmayı başlattıklarını dile getiren Şirin, şunları kaydetti: 
''Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduğumuz proje karşılığında 100 bin liralık hibe kredisi aldık. Çayırbaşı Mevkisi'nde 5 bin metrekarelik alan üzerine yapımı başlayan 2 adet bin 200 metrekare havuzla doğal arıtma tesisinin elektrik ve bakım ihtiyacı duyulmadan beldemizin atık sularının burada toplanarak arıtılmasını hedefliyoruz. Arıtılan suyun tarımda kullanılır hale getirmesini sağlamak istiyoruz. Yapılacak olan kanalizasyon hatlarının 4 kilometrelik tek bir hat üzerinden doğal arıtma tesisine getirilerek özel olarak yapılan çukurlarda bulunan bitki ve materyallerle atık sular arıtılmış olacak. Bu proje, ilçemizde ve bölgemizde bir ilktir. Beldemize hayırlı olsun.''
    

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA